Sztárok

Ezt tedd, ha egészséges hajkoronát szeretnél

A hajfestés megváltoztatja a haj szerkezetét, és nem előnyére – mindegy, milyen minőségű a hajfesték. A festett haj a természetesnél rendszerint rosszabb állagú, nehezebben kezelhető. Különösen akkor van kitéve nagy stressznek, ha a természetesről világosabb színre váltunk. Mit tehetünk hajunk egészségének megőrzése érdekében? Adunk néhány tippet!

A hajszerkezet roncsolásának magas foka

A szőkítő hidrogén-peroxid roncsolja a haj struktúráját és a haj természetes színét adó festéket. A modern hajfestékek szerves kötéssel is kapcsolódnak a hajszálat alkotó fehérjéhez, tehát megbontják a haj természetes szerkezetét. A kémiai kötés mellett a frizura kialakításakor fizikai igénybevétel is éri a hajat. Ezért is fontos, hogy soha ne tegyük ki extrém terhelésnek a hajat. A haj világosításánál legyünk különösen körültekintők. Az átlagos haj 3-4 színmélységnyi világosítást visel el károsodás nélkül, ez viszont egyénenként változó, a haj adottságaitól és állapotától is függ.

TIPP: Ahhoz, hogy a festett haj is egészséges és könnyen kezelhető legyen, fokozottabban kell figyelnünk a hidratálására. Igyunk elég vizet, és táplálkozzunk egészségesen. Ha ezt be tudjuk tartani, máris sokat tettünk hajunk egészségéért – is.

Nem újdonság, hogy mosáskor, szárításkor, fésüléskor, dauer alkalmazásakor is károsodik a hajszálak felszíne. A károsodás mértéke természetesen függ attól, milyen állapotban volt a hajunk a beavatkozás előtt. Ezért is fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk hajkoronánk ápolására.

Ezt tedd, ha egészséges hajkoronát szeretnél

A mentőöv a károsodott hajszerkezetnek

A Forcapil kapszula, oldat és sampon alkalmazásával csökkenthetők a hajápolás, festés, frizurakészítés káros következményei. A Forcapil egyes hatóanyagai mint természetes építőkövek beépülnek a haj alkotóelemeibe, mások a fejbőr keringésének javításával kedvező feltételt teremtenek a haj növekedéséhez, míg más anyagok a biokémiai folyamatok révén javíthatják a hajhagymák működését. A Forcapil hozzájárul a dúsabb, rugalmasabb, ellenállóbb haj eléréséhez.

TIPP: Érdemes figyelmet fordítani hajunk egészséges állapotának megőrzésére már abban az életkorban, amikor a hajkárosodásnak még nincsenek látható jelei, és még mielőtt visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top