Sztárok

Komoly problémákat okoz a hajhullás

Ha az embernek naponta 60-100 hajszála kihullik, az még teljesen természetes folyamat, ezért is nehéz definiálni, mikor beszélünk tényleges hajhullásról. Melyek a hajhullás különböző formái és okai? Utánajártunk!

A hajhullás különböző formái

Több formáját és kiváltó okát különböztetik meg a szakemberek a hajhullásnak. Beszélhetünk foltos hajhullásról és (alopecia areata) diffúz hajhullásról (telogen effluvium).

Komoly problémákat okoz a hajhullás

A foltos hajhullás okai

A foltos hajhullás okai között legtöbbször valamilyen szerv gyulladása szerepel, ami bármelyik életszakaszban előfordulhat, de 20–40 éves kor között a leggyakoribb.  A foltos hajhullás következtében rövid időn belül csupasz kerek vagy ovális foltok maradnak a fejbőrön. A hajhullás mértéke egyénenként változó: vannak, akik csak nagyon kis területről veszítenek hajszálakat, míg másoknál a hajhullás nagy felületekre terjed ki, a kopasz folt körül sokszor “felkiáltójel-hajszálak” láthatóak, amelyek rövidek, végük elvékonyodó.

Az orvostudomány jelenlegi ismeretei szerint a foltos hajhullást feltehetően autoimmun-betegség okozza, de hátterében előfordulhat hormonzavar és pszichés ok is.

A diffúz hajhullás

Diffúz hajhullásról akkor beszélünk, amikor a hajas fejbőr teljes területén jelentkezik a hajhullás, ami kezdetben a hajkorona ritkulását jelenti, hosszú távon azonban akár teljes kopaszságot eredményezhet. A diffúz hajhullást okozhatja betegség, stressz, vashiány, a pajzsmirigyműködés zavara, helytelen táplálkozás, gyógyszerek.

Komoly problémákat okoz a hajhullás

TIPP: Hajhullás esetén elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel, ami segíti a szervezet méregtelenítését, fokozza a vérkeringést. Mindez jótékony hatással lesz a hajhagymák növekedésére. De a különböző problémák megoldásához nagy segítséget nyújthat a Forcapil kapszula és oldat.

Olvass tovább hajhullás témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top