Sztárok

A sajt, amitől minden szendvics finomabb (x)

A Jóbarátokban Joey kedvence a szendvics, Nagy-Britanniában pedig akár képes a főétkezést is kiváltani, ezzel szemben mi, magyarok nem igazán értékeljük, és nem is tulajdonítunk neki nagy jelentőséget. Nehezen mozdulunk ki az unásig ismert párizsis, sonkás, rántott húsos, fasírtos változatokból. Pedig a szendvics sokszor jön jól, mert praktikus, reggel magunkkal vihetjük, és szinte bárhol megehetjük, gondoskodhatunk vele szeretteink napközbeni étkezéséről, egy tartalmasabb változat pedig akár könnyű ebéd is lehet.


Már egészen apró változtatásokkal is igazán kulináris élvezeteket nyújtó szendvicseket állíthatunk össze.  Elég csak például egy szelet minőségi holland sajttal kiegészíteni, máris érezhető lesz a változás.  Ha kevésbé vagy bevállalós, kezdj egy fiatal, viszonylag enyhe ízvilágú Goudával, ami tulajdonképpen a hollandok „trappistája”. Enyhe, mégis jóval gazdagabb íze és krémes állaga egyaránt hozzáad az ízélményhez. Más jellege lesz a szendvicsnek, ha lágy, semlegesebb ízű Edámit teszel bele, a bátrabbak pedig a nagy lyukú, édeskés, dióra hajazó Maasdam sajtot próbálják ki! És persze a füstölt sajtok is nagyon népszerűek, ezek közül az egyik legfinomabb a bükkfán füstölt Frico.

A sajt nemcsak változatossá, hanem táplálóbbá is teszi ételeinket, hiszen kiváló fehérje- és kalciumforrás. A tej összes tápanyagát tartalmazza, azonban koncentráltan, így magasabb fehérje- és zsírtartalom jellemzi. Kevesen tudják, hogy az érettebb sajtok gyakorlatilag nem tartalmaznak tejcukrot, mert az az érlelés során lebomlik, ezért a laktózérzékenyek többsége (egyéni érzékenység függvényében) gond nélkül fogyaszthatná őket.

A Frico sajtok a tej minden természetes jóságát kínálják összesűrítve, hiszen 1 kg sajt előállításához kb. 10 liter tejet használnak fel, vagyis 1 szelet sajt kb. 1 pohár tejnek felel meg. A kiváló alapanyagok mellett az évszázados szakértelem garantálja a hamisítatlan, magával ragadó ízélményt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top