Sztárok

Ő a magyar Cosmo első plus size címlaplánya, Szegedi Kata

Szegedi Kata az első plus size címlaplány, aki fürdőruhás fotózáson mesélt arról, hogy nem akar S-es méretű nő lenni. Az elfogadásról és a pozitív énképről a holnap megjelenő Cosmopolitan Bodynak mesélt.

A Cosmopolitan Body különszám ötödik éve jelenik meg a magazinstandokon; a tematika az alakformálás, mozgás, tudatos táplálkozás, nyári szépségápolás köré épült. A május 24-én megjelenő Cosmopolitan Body különszám ezúttal nemcsak a nők vágyott testképére, hanem az egészséges önkép támogatására is fókuszál. 

„Idén szeretnénk új formát adni a Cosmopolitan Body különszámnak, hiszen a mozgás öröme mellett a pozitív testkép és az önbizalom elengedhetetlen kellékei a kiegyensúlyozott hétköznapoknak. Soha nem hittünk az esztelen diétázásban és az önsanyargató életmódban, és az olvasóknak is mindig azt javasoltuk, hogy találják meg azt a mozgásformát, ami nemcsak formálja, de feltölti őket” – árulta el Sabján Johanna, a magazin főszerkesztője. 

„2019-ben azonban ennél többre van szükség! Mindig is szerettem volna egy olyan lapszámot szerkeszteni, aminek pusztán a lapozgatása is önbizalmat ad a fogyasztónak. Miért ne mutathatnánk be olyan nőket, akik sikeresek a maguk területén, kívül-belül gyönyörűek, ugyanakkor nem akarnak megfelelni a 90-60-90 méretarányok elvárásainak?”

Ezért kérték fel az ország egyik legfelkapottabb divattervezőjét, Szegedi Katát, aki bátran mondott igent, hogy a magyar Cosmo első plus size címlaplánya legyen. 

„Nem vágyom S-es méretre” – állítja Kata nemcsak a fotókkal ad inspirációt a fiatal nőknek, de saját önbizalma történetét is megosztja az olvasókkal.

A Cosmopolitan Bodyban rengeteg képet talál az olvasó a Getty Images és a Dove közös képadatbázisából. #MutasdMeg elnevezésű világméretű kampány, amely a magazinon belüli melléklettel is hangsúlyt kapott. A Dove kutatásai szerint ugyanis a nők 70%-a érzi úgy, hogy nincs reprezentálva azokon a fotókon, amelyeket nap mint nap lát. Éppen ezért hozták létre a világ legnagyobb olyan stockfotó gyűjteményét, amelyben úgy mutatják meg a nőket, ahogy vannak, nem pedig úgy, amilyennek mások szerint lenniük kellene.

A magazin így szeretné támogatni a nők pozitív testképét és önbizalmát, hogy a média is újragondolja a szépségről alkotott fogalmát és a mindenkit elfogadó szépséget.

Szegedi Kata a Cosmpolitan Body címlapján

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top