Sztárok

Berki Krisztiánra felfüggesztett börtönt kért az ügyészség

Hétfőn kezdődött Berki Krisztián pere.

Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolja Berki Krisztiánt és 63 vádlottat. Az előkészítő ülésen az ügyész indítványozta Berki büntetését is: ötmillió forint vagyonelkobzás mellett egy év börtönt kért rá, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztik. „Ez nem az az ügy, ami miatt nekem kellene szégyellnem magam” – nyilatkozta Berki Krisztián szűkszavúan a tárgyalás után a Blikknek.

„Ügyfelem esetében mindössze ötmillió forintról van szó, úgy gondolom, ő az egyik legkisebb mértékben érintett vádlott az ügyben. Amennyiben ügyfelem úgy dönt, hogy a vádirattal megegyezően elismeri a bűnösségét, akkor a legrosszabb esetben kaphat egy évet, két évre felfüggesztve. A belső arányosság elvét, valamint a hazai joggyakorlatot figyelembe véve a felfüggesztés mértékét és a büntetés hatályosságát is igen súlyosnak tártom” – mondta dr. Szilágyi Roland, Berki Krisztián ügyvédje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top