Sztárok

Összetörve, pénztelenül jött haza Herczeg Zoltán Amerikából

Herczeg Zoltán az amerikai álmot kergette, de nem járt sikerrel – pénztelenül jött haza a tengerentúlról.

A divattervező óriási álmát akarta megvalósítani, ezért utazott Amerikába. Herczeg Zoltán úgy gondolta, megveti a lábát az Egyesült Államokban, de óriási csalódások sorozata után inkább hazajött. A története úgy kezdődött, hogy Michael Madsen hollywoodi filmsztár Magyarországon forgatott, és betért a dizájner boltjába. A ruhák nagyon tetszettek neki, majd felajánlotta, hogy csináljanak egy közös márkát Amerikában. „Öt évig készítettem elő a kiutazásomat, majd eladtam a jól menő boltomat, csapot-papot itt hagytam, és kimentem Amerikába” – mesélte a péntek esti Jakupcsek Plusz című műsorban a divattervező.

„Ott aztán apró darabokra törtek az álmaim, az egóm a föld porával volt egyenlő. Rá kellett jönnöm, hogy mindent a nulláról kell kezdeni. Senkit sem érdekelt, hogy ki az a Herczeg Zoli” – mondta a műsorban a divattervező.

Michael Madsennel üzleti dolgokban nem értettük meg egymást. Olyan volt, mintha egy földlakó egy marslakóval kommunikált volna. Nem értettem az ő léptékeit. Egy filmjéért kap mondjuk százmillió forintot, de azt két hét alatt el is tapsolja. Az, ami neked az életed munkája, neki két hétig tart. Nem értette, hogy nekem miért nincs pénzem repülőjegyre vagy kibérelni Amerikában egy üzletet. Pedig egyszerű: öt évre szóló szerződést íratnak alá, és ott nem annyi a bérleti díj, mint a Teréz körúton.

Herczeg Zoltánnak gyakorlatilag az összes félretett pénze elfogyott, és a vízuma is csak három hónapra volt érvényes. „Havonta fél millió forintért laktam egy matracon. Azon gondolkodtam, hogy mi van, ha lejár a vízumom: illegálisan kint maradok vagy hazajövök. Amikor szorított az idő és a pénz, akkor döbbentem rá, hogy ez nem működik. Azért mentem ki Amerikába, hogy karriert csináljak. Ráadásul úgy, hogy itthon ismert ember voltam, ment a boltom. Kimentem egy senkinek, és úgy is jöttem vissza” – mesélte Jakupcsek Gabriellának Herczeg Zoltán, aki sokat tanult a kint töltött idő alatt.

„Le kellett mennem kutyába ahhoz, hogy tudjam értékelni azt, amit itthon már elértem. Az nem is olyan rossz. Ott jöttem rá, mennyire magyar vagyok. Annak kell örülni, ami van.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top