Sztárok

Több tízmillió amerikai vesz ki szabadságot a Trónok harca fináléja miatt

Egy friss felmérés szerint a 18 évnél idősebb amerikaiak 34 százaléka, közel 27,2 millió ember „sztrájkol” a fantasy-sorozat záróepizódja miatt.

Az amerikai Workforce Institute felmérése szerint az Egyesült Államok munkavállalóinak harmada (34 százaléka) tervezi vasárnap éjjel megnézni a Trónok harca fináléját, és mintegy 27,2 millió dolgozó amerikai munkahelyi teljesítményére lesz hatással a sorozat befejezése: ennyien akarnak szabadságot kivenni, késni, otthonról dolgozni, vagy csak simán ellógni a munkát a záróepizód miatt.

Fotó: HBO

A kutatóintézet becslése szerint 10,7 millióan nem mennek majd be a munkahelyükre hétfőn: egy részük szabadnapot vesz ki, egy másik részük pedig beteget jelent, vagy egyéb okokra hivatkozva marad távol a munkától. 2,9 millió amerikai már a megkérdezéskor azzal számolt, hogy késni fog, 3,4 millió pedig otthonról tervez dolgozni a finálét követő első munkanapon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top