Sztárok

Nagy László a könnyeivel küszködve jelentette be: végleg visszavonul

A Veszprém válogatott kézilabdázója elcsukló hangon közölte, hogy 22 év után visszavonul.

Végleg visszavonul Nagy László, a Telekom Veszprém válogatott kézilabdázója. Ezt ő maga jelentette be a klub sajtótájékoztatóján.

„Huszonkét év után bejelentem a visszavonulásomat. Nyártól más feladatok állnak előttem”

– közölte a 38 éves jobbátlövő.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a kézilabdázó nem szakad el a klubtól, visszavonulása után a Veszprém sportigazgatója lesz.

Nagy László elcsukló hangon, könnyeivel küszködve mondott köszönetet nevelőegyesületének, a szegedi klubnak, ahol a pályafutása indult, továbbá nevelőedzőjének és valamennyi trénernek, akivel dolgozott.

  • Nagy László 1999-ben a Pick Szeged játékosaként mutatkozott be a magyar válogatottban, majd a Barcelonához igazolt, amellyel Bajnokok Ligáját kétszer, spanyol bajnokságot négyszer nyert.
  • Három évig (2009 és 2012 között) nem lépett pályára nemzeti színekben, de a londoni olimpia előtt Veszprémbe szerződött, és azóta ismét ő volt a csapatkapitány.
  • Pályafutása során 749 gólt szerzett a válogatottban.
  • Az athéni (2004) és a londoni olimpián (2012) negyedik, valamint a 2003-as és a 2009-es világbajnokságon hatodik helyezett csapatnak is kulcsembere volt, ahogyan legutóbb a januári, német-dán közös rendezésű vb-n szereplő válogatottnak is.
  • A háromszoros világválogatott, ötszörös magyar bajnok játékost négyszer választották az év legjobbjának Magyarországon.

Nagy László január elején közölte: minden bizonnyal a mostani lesz az utolsó idénye játékosként. A 209-szeres válogatott kézilabdázó szerződése a nyáron lejár Veszprémben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top