Sztárok

Medveczky Ilona egy vagyont fizetett a hercegnői címért

A táncművész–színésznő elárulta, megérte-e hozzámenni a herceghez.

Hosszú interjút készített Medveczky Ilonával a Bors. A szerelmi életéről nemrég őszintén valló táncművész–színésznő többek között azt is bevallotta, hogy mióta hercegné, s megérte-e hozzámenni a hercegéhez. Sőt a teljes nevét is elárulta a díva: Wilhelm Alexander von Thurn und Taxis Ilona Mária Erzsébet Teréz hercegné. 1974. február 24-én ment férjhez Wilhelm Alexander von Thurn und Taxis herceghez, azóta hercegné.

Mint mondja, a világ 5. leggazdagabb családjába házasodott, a világ 36. hercegnéje lett. „De egyszerűbb a magyar nevem, és büszkébb is vagyok rá: Gyöngyössy Kisbesztercei Medveczei Medveczky Ilona Mária Erzsébet Teréz.”

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Arra a kérdésre, hogy megérte-e hozzámenni a herceghez, Medveczky Ilona a következőket válaszolta: „Abban az időben minden pénzt megért a szabadság. Nem lehetett kimenni az országból, de nekem ne dirigáljon senki! Se a pártállam, se az Interkoncert. Nekem még az anyám se dirigált. A szabadságért mindent megadtam. És ha már lúd, legyen kövér! Miért mennék hozzá egy egyszerű emberhez, ha herceget is megvehetek? Egy vagyont fizettem a hercegnői címért, de a pénz nem számított.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top