Sztárok

Földes Eszter: „A divatnál izgalmasabb az ember csupaszon”

Egy ruhába úgy bújik bele Földes Eszter, mint egy szerepbe: öltözéke megteremti a hangulatot a munkában és a magánéletben is.

Sosem követte a divatot, Földes Eszter tinédzserként például a szivárvány minden színét magára aggatta. 

„Igazi elvarázsolt kislány voltam. Sokat olvastam, és állandóan. Utcán, menet közben, számtalanszor ütköztem neki oszlopnak, estem el lépcsőn. Ma már talán összeszedettebb vagyok, a felelősség, a munka, az idő formálja az embert. Az anyaság »belekényszerített« az összeszedettségbe” – olvasható a BEST magazinban.

Földesi Eszter kisfia, Álmos 10 hónapos és természetes, hogy folyamatos gondoskodást és törődést igényel. Így színésznőnek kevesebb ideje jut saját magára, az öltözködésre, pedig szerinte ez nagyban meghatározza a hangulatát. 

„Ha magassarkút veszünk fel, teljesen megváltozik a tartásunk, mozgásunk. Egy jó jelmez pedig hozzátesz egy színpadi alakításhoz, segíti a karakterformálást. A Játékszínben például A szőke ciklonban, a címszerepen túl, játszom egy igencsak testes, túlrajzolt alakot. Baromira élveztem, amikor megkaptam a kitömött, felöltöztetett testet, azonnal megjelent a figura.”

Eszter szerint azonban nem a ruha teszi az embert. Nem szeret gyorsan ítélni, még ha óhatatlanul is lesz egy benyomása arról, akivel találkozik, de a ruhát külsőségnek tartja, ami ízlésről és társadalmi helyzetről árulkodik. 

„Ne a világnak, másoknak öltözködjünk, hanem magunkért. A divatnál sokkal izgalmasabb számomra az ember csupaszon.”

Földes Eszter megmutatta a BEST magazinnak a gardróbját, tele van nőies darabokkal. Távol áll tőle az extremitás, és mivel szerinte ő kelti életre a ruhát és nem a ruha őt, inkább érzésre válogatta össze az alapdarabokat.

A BEST magazinnak mutatta meg a ruhatárát Földes Eszter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top