Sztárok

Tóth Vera: „Elveszted a méltóságodat…”

A Société vendége volt az énekesnő, a beszélgetésen arról is mesélt, hogy milyen érzés volt, amikor hat hétre elnémult.

A beszélgetést a Bors szemlézte, Tóth Vera eleinte a fogyásáról beszélt, ami gyomorműtétje óta kulcstéma. Ez nem meglepő: már mínusz 53 kilogrammnál jár, és nem kell már olyan problémákkal küzdenie, mint túlsúlyos nőként. „A túlsúly okoz néhány kellemetlen pillanatot húsz fok felett, ami a színpadon hatvan lesz a lámpáktól. A harmadik szám után elkezdesz iszonyatosan izzadni, és elveszted a méltóságodat. Azért szerettem azokat a koncerteket, amikor szünet van, mert át tudtam öltözni. Most, hogy visszaállt a lelki békém, már az izzadás sem olyan intenzív – mondta. – Mindig testet ölt a szorongás valamilyen betegség formájában: ez lehet pánikbetegség, -roham, autoimmun, esetleg rákos betegség, nekem például fájni kezdett a torkom. Előfordult, hogy nem tudtam énekelni, nem jött ki hang a torkomon másfél hónapig, és nem értettem, mi bajom van. Azt mondta az orvos: hidd el, nincs semmi baja a hangszálaidnak. Cserháti Zsuzsa is ettől szenvedett. A visszatérése után az első stúdiófelvételét egy hónapig csúsztatni kellett, mert berekedt. Nem hitte el, hogy kell valakinek, és még mindig szükség van rá.”

A Société Budapest rendezvényén Tóth Vera azt mondta, posztjaival és nyilvános szerepléseivel sorstársainak akar erőt adni, bár az önértékelésével még mindig akadnak gondjai. „Az önelfogadás nehéz ügy. Nem szeretnék képmutató lenni, mert teljes mértékig még most sem tudom elfogadni magam, de a mindennapjaimat már nem a testemmel kapcsolatos gondolataim teszik ki. Sokáig a színpad volt az egyetlen hely, ahol nem éreztem, hogy rossz vagyok, vagy csúnya lennék, teljes fényemben tudok ragyogni. Ott minden negatív vagy önpusztító gondolatom megszűnik.”

Április 29-én Tóth Vera a húga, Tóth Gabi terhességéről is beszélt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top