Sztárok

Cannes-ban mutatják be Tarantino új filmjét

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Volt egyszer egy Hollywood nem készül el időben. A trashmester először 25 évvel ezelőtt, az Aranypálmát nyert Ponyvaregénnyel szerepelt a rangos fesztiválon.

Mégis Cannes-ban mutatják be Quentin Tarantino új filmjét – írja az Index. Két héttel ezelőtt Thierry Frémaux, a fesztivál művészeti igazgatója azt nyilatkozta, hogy a Volt egyszer egy Hollywood még nem készült el teljesen, ezért nem is szerepelhet a meghívott alkotások között. A fesztivál honlapján most mégis bejelentették, hogy Cannes-ban debütál a sokak által várt mozi.

Tarantino-film először 25 évvel ezelőtt szerepelt a fesztiválon, akkor a Ponyvaregény el is hozta a legjobb filmnek járó Aranypálmát. Azóta a világhírű amerikai „trashmágus” több filmje is versenyzett már a Cannes-ban – köztük a Becstelen brigantyk és a Halálbiztos is.

Az idén május 14. és 25. között megrendezett cannes-i filmfesztivál Jim Jarmusch The Dead Don’t Die című zombifilmjének díszbemutatójával kezdődik. A filmes egyetemek legjobbjait bemutató Cinéfondation-programba egy magyar vizsgafilmet, Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmjét is beválogatták.

Kiemelt kép: Columbia Pictures

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top