Sztárok

Csodálatos hírt jelentett be Borbás Marcsi

A Gasztroangyal műsorvezetője a közösségi oldalán tette a nagy bejelentést.

Borbás Marcsi arról adott hírt, hogy a Gasztroangyal sorozat Az eleven Húsvét című epizódja közönségdíjat kapott a televíziós forgalmazású alkotások között az 5. Magyar Filmhéten. A januártól új műsort is indító tévés a közösségi oldalán számolt be erről.

CSODÁLATOS HÍREM VAN! A Gasztroangyal Eleven Húsvét című epizódja nyerte a Magyar Filmdíj Közönségdíját a televíziós kategóriában!!!! Ezt a díjat EGYÜTT NYERTÜK VELETEK, és mindenkivel, aki “nem ápolja, hanem ÉLI a hagyományait”, legyenek azok vallási, történelmi vagy kulturális hagyományok! Nagyon köszönjük, hogy szavaztatok ránk, és bízom benne, hogy ezzel talán önmagatokra is szavazhattatok egy kicsit. Örömmel telt szívvel köszöntöm a Gáll családot Csíkmadarason, Timit és Levit különösen, hiszen nélkülük ez az adás sosem készülhetett volna el. Nagyon köszönöm a csíkmadarasiaknak, a csíkszeredaiaknak és mindenkinek, aki ott volt azon a csodálatos ételszentelésen Csíkszeredában, hogy megosztották velünk az Ünnepüket. Ennél tisztább és erősebb üzenetet nem lehet küldeni Magyarországnak és a világnak. Nagyon köszönöm a mi egyre gyarapodó közösségünknek (már több, mint 350.000-en vagyunk!!!), EZ A MI GYŐZELMÜNK!!! Azon dolgozom, hogy egyre többen legyünk és egyre többet találkozhassunk, újabb és újabb keretek között! Rengeteg ötlettel készülök” – írta a Facebookon a Gasztroangyal műsorvezetője aki szerint a film jól példázza, hogy nem minden műsor unalmas, amely a hagyományok megőrzését mutatja be.

MTI Fotó: Marjai János

Borbás Marcsi elárulta, már évek óta szerettek volna dokumentumfilmet készíteni a húsvéti ünnepkörről Erdélyben. A tavaly rögzített műsor óriási előkészítést igényelt, minden élő volt, pontosan tudni kellett mikor, hol, mi történik. A forgatáson folyamatosan négy kamerával, két szerkesztővel dolgoztak. A film központi helyszíne Csíkmadaras volt, ahol évszázadok óta hűen őrzik és élik meg őseik hagyományait. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top