Sztárok

Szétszedték a nézők a Főnök inkognitóbant, te mit gondolsz?

Kifizeti a lombikokat Tominak a főnöke, a súlyos beteg Janika fizetésemelést kap, a lustaságot pedig Melhem Saad a maga módján számolta fel. Szóval volt minden, a nézők mégis szétszedték a Főnök inkognitóbant. Egyetértesz velük?

Szavazással szeretnénk felmérni, hogy mit gondoltok az RTL Klub tegnap debütált műsoráról.

Csak egy Pizza King-reklám a Főnök inkognitóban első része? Csak nem!

A Főnök inkognitóban a közösségi oldalakon rengeteg kritikát kapott, és sok kérdést tettek fel a nézők, amelyekre lentebb válaszolunk is. Ha gondolod, hogy annak fényében szavaznál, akkor gördíts le, vagy szavazz, te hogyan látod!

Mi a véleményed a Főnök inkognitóban című műsorról?

Leginkább ezeket kifogásolták a nézők a Főnök inkognitóban című RTL-műsorban: 

Az RTL Klubot is megkérdeztük a műsorról, Kónya Gergely, a műsor kreatív producere válaszolt nekünk. 

  1. A legtöbbet kritizált részlet a stáb. A nézők közül sokan hihetetlennek találták, hogy egy stáb követi a főnök minden lépését, és senki nem fog gyanút. Pedig ez a formátum része, ahogyan ezt az angol nyelvű Wikipédia-oldalon is leírják: rendszerint dokumentumfilmes stábnak adják el a csapatot, akik az újoncot követik. Életszerű lenne a rejtett kamera? Igen, pláne mondjuk az Egyesült Államokban, ahol más a sokadik évadnál járnak, de ki tudja, talán a hazai verziónak is jót tenne. „A Főnök inkognitóban első adásából is kiderült, hogy a kamerák azért vannak a helyszínen, mert az új munkaerő integrálásáról szóló dokumentumfilmet forgatja a stáb. A rejtett kamerák használata azért sem lehetséges, mert a kamera elhelyezéséből adódóan a készült felvételek esetlegessége miatt élvezhetetlen lenne a képi világ, továbbá a forgatás tényét egyáltalán nem akarjuk titkolni” – válaszolta Kónya Gergely. 
  2. Ez csak egy Pizza King-reklámfilm, annak is hosszú – hangoztatták többen. Ahogyan már fentebb említettük, a formátum sok részletre kitér, arra is, hogy az adott céget bemutatják. Bár az amerikai verzióban külön kikötik, hogy a cég hírnevére tekintettel lesznek. „Ez a típusú műsor pont annyira lehet hasznára az adott cégnek, mint kárára, mindemellett a cégvezető, tulajdonos érdeke is, hogy a valós helyzetet lássa, ne azt, amit főnökként tálalnának neki. Ők is kockázatot vállalnak a műsorban való részvétellel. A Pizza King tulajdonosa, Melhem Saad is azt mondta, hogy a forgatás egy hete alatt többet tudott meg a cégéről beépülve, mint ha heteken át, mindennap ott lett volna az éttermekben főnökként. Ez pedig önmagáért beszél” – válaszolta Kónya Gergely.
  3. Előre megírt az egész forgatókönyv Ez nem igaz, de ez a realityk esetében nem így működik. Ugyancsak az amerikai verziót alapul véve a műsor készítői választják ki, hova küldik a főnököt, milyen feladatokat kell ellátnia, és kikkel kell együtt dolgoznia, valamint hogy ebből később mi kerül adásba. Ebbe a főnöknek nincs beleszólása, és ebben a tekintetben nyilván borítékolható is a kellő mennyiségű dráma és érzelem, ami, lássuk be, jogos elvárás a készítők részéről. „Forgatókönyv nincs, forgatási terv van. A kettő közötti alapvető különbség, hogy az előbbi a fikciós sorozatok sajátja, ez pedig reality. A szerkesztők valóban felmérik, megismerik a dolgozókat, a helyszínt, de hogy mi történik az adott munkavállaló és a főnöke között, azt a helyzet adja, nincs készítői ráhatás. Ez az első adásból is kiderült, amikor Melhem Saad a nyitás előtti éttermet a nem megfelelő működés miatt bezáratta. Ez mindenkit váratlanul ért” – válaszolt Kónya Gergely. 
  4. Na nehogy már ne ismerjék meg a főnököt?!? – írták többen. Pedig aki már dolgozott multinál, tudja, hogy életszerű ez is. Vajon hányan ismernék fel a főnököt más frizurával, parókával, úgy, hogy nem is számítanak rá? Erről nem kérdeztük külön az RTL Klubot, mert itt láthatod az átalakítást, ami önmagáért beszél: 

Az RTL Klub hétfőnként adja a Főnök inkognitóban című műsort

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top