Sztárok

Budapesti forgatás, új na’vi faj és egy világsztár, aki csatlakozott a stábhoz: íme az izgalmas részletek az új Avatar-filmről

Az Avatar folytatása 2020. december végén kerül a mozikba, James Cameron és csapata már nagyban dolgozik a film újabb részén. Egyre több apró információ lát napvilágot az új résszel kapcsolatban, mi pedig most összegyűjtöttük neked ezeket. Ha te is tűkön ülve várod már a folytatást, akkor ez a cikk neked szól.

Az Avatar a világ legsikeresebb filmje, James Cameron szuperprodukciója éppen tíz esztendeje indult hódító útjára, és jelenleg 2 milliárd 788 millió dolláros bevételnél jár.  A monumentális alkotást és a Cameron által megálmodott világot szinte mindenhol ismerik. Rengeteg művészt inspirált a film, amely nagyon sok rajongót szerzett a világ minden táján. 

Az elmúlt években mindenki arra várt, hogy újabb információk derüljenek ki a lélegzetelállító Pandora bolygón játszódó film folytatásáról. Szerencsére a második rész forgatása már a végéhez közeledik, így egyre több érdekesség derül ki a filmmel kapcsolatban.

Budapesten forgatják a film egyes jeleneteit?

Azt már tudjuk, hogy az Avatar-univerzum összesen öt filmet fog magában foglalni, és a második részt 2020 decemberében mutatják be a mozik. A film stábjában benne van Piroch Gábor is, aki hazánk leghíresebb kaszkadőrje. A férfi már dolgozott együtt James Cameronnal a Titanic forgatásán, és úgy tűnik, most újra találkoznak. Piroch Gábor a Bors magazinnak nyilatkozott arról, hogy azért utazik Hollywoodba, hogy előkészítse a terepet az Avatar magyarországi forgatására. Egyelőre arról nincsenek információk, hogy a forgatás pontosan mikor kezdődik, és ehhez melyik magyarországi filmstúdiót használják majd a stábtagok, de nagyon szurkolunk, hogy hazánk valahogy részt vegyen az előkészületekben.

Az első részt James Cameron több évig készítette, ráadásul közben a technikai fejlődésre is sokat várt, mert a látványos alkotást anno még nem tudták a vászonra varázsolni.  Szerencsére 2019-ben már annyira fejlettek a számítógépes grafikai stúdiók, hogy ez már nem jelent problémát. A rendező egy interjúban elmondta, hogy először a számítógépes (CGI) jeleneteket veszik fel, utoljára pedig az élőszereplős részek leforgatására kerül sor. Lehet, hogy ehhez lesz szükség Magyarországra?

Kate Winslet is csatlakozik a stábhoz, ráadásul nem is akármilyen szerepet kap

Ha beigazolódik, hogy néhány jelenetet itt vesznek fel Magyarországon, akkor akár Budapesten is összefuthatunk Sam Worthingtonnal, Zoe Saldanával, Sigourney Weaverrel, de még Kate Winslettel is, aki szintén csatlakozott az Avatar második részének stábjához.

James Cameron elmondta, hogy az Avatar folytatásaiban megismerkedhetünk egy új na’vi törzzsel is. A sztoriban szerepet kap sok fiatal színészpalánta, ők fogják játszani a na’vi gyerekeket, akiknek életét a víz alatt is nyomon követhetjük majd. Itt kap majd szerepet Kate Winslet is, akiről a rendező elárulta, hogy meg kellett tanulnia búvárkodni, hogy még hitelesebben játssza el a Ronal névre hallgató na’vi karaktert.

A forgatáson kiderült, hogy a Titanic című film sztárja nagyon tehetséges volt a vízi felvételeknél, pedig nem lehetett könnyű munka a számára, hiszen több percig is vissza kellett tartania a lélegzetét. Cameron elmondta a Vanity Fairnek adott interjúban, hogy

 

Amikor a víz is belekerül egy forgatásba, akkor minden ezerszer nehezebbé válik. Szerencsére Kate jól vette az első próbafelvételeket, és nagyon izgatott, hogy eljátszhatja a tengeri na’vi törzs egyik fontos szereplőjét.

 

Mi történik majd a második részben?

A film állítólag 5 évvel az első rész után fog játszódni, Neytiri és Jack Sully lánya és a tengeri na’vi törzs áll majd a központi helyen. A stábhoz több gyerekszínészt is szerződtettek, akik a felvételeik előtt több mint fél évet edzettek egy medencében, hogy a legjobban tudják majd megformálni a víz alatt élő és mozgó na’vi gyerekeket.

Az egykori tengerész, Jake Sully és a na’vi törzs vezetőjének élete nem lesz feszültségmentes. Cameron elárulta, hogy a forgatókönyvben van egy veszekedés, ami 3 oldalon keresztül tart. Ezt a jelenetet a lányuk szemszögéből nézhetjük majd végig, de emellett a többi gyerekszínész is sok szerepet kap majd a történetben.

Cameron azt ígérte, hogy olyan nagy ívű és izgalmas történetet talált ki, ami biztos, hogy leköti majd a rajongókat. Azok után, hogy az első rész mennyire mozgalmas volt, ezt maradéktalanul elhisszük neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top