Sztárok

Ma derült ki: Ken Kercheval három napja meghalt – a Dallas sztárjától sokan búcsúznak

83 éves korában hunyt el az amerikai színész, akinek a legismertebb szerepe Cliff Barnes volt a Dallas című sorozatban.

Ken Kercheval halálhírét először a The Hollywood Reporternek erősítette meg a színész ügynöke és szülővárosának temetkezési vállalkozója, de nem bocsátkoztak részletekbe. Kercheval gyerekei egyelőre nem nyilatkoztak. A helyi lap, az indianai Daily Clintonian úgy tudja, hogy Kercheval vasárnap este hunyt el az otthonában.

Ken Kercheval 83 évesen hunyt el – Cliff Barnes szerepe tette híressé, a Dallas idején élte a sikerkorszakát (fotó: Getty) 

Kerchevalt a legtöbben a Dallas című sorozatból ismerik, ő alakította Cliff Barnest, Jockey Ewing ősi ellenségét. Ő és Larry Hagman a két színész, akik 1978 és 1991 között minden részben szerepeltek.

Cliff Barnes és Jockey Ewing a Dallas újratöltve egyik jelenetében: Ken Kercheval és Larry Hagman örömmel mondott igent a nosztalgiára

A Dallas előtt és után is sokszor kapott szerepet a tévésorozatokban: Kercheval feltűnt a Kojakban, a Satrsky és Hutch epizódjaiban, de a Walker, a texasi kopóban, a Vészhelyzetben és a Halálbiztos diagnózisban is láthattad.

Ken Kercheval mint Cliff Barnes a Dallas című sorozat forgatásán (fotó: Getty)

Sok munkát vállalt, pedig miután hosszú évekig napi két-három doboz cigarettát szívott, 1994-ben rákkal diagnosztizálták, és eltávolították a tüdeje egy részét. Saját maga úgy fogalmazott, hogy húsz évig gyakorló alkoholista volt, de felhagyott az ivással is a gyógyulása érdekében. 

Ken Kercheval és a Dallas sztárjai (fotó: Getty) 

A Dallas sztárját sokan szerették, már most rengetegen búcsúztak tőle a közösségi oldalakon is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top