Sztárok

Ismét rács mögé került a Viszkis rabló

Ambrus Attilának minden ügyességére szüksége volt ahhoz, hogy kiszabaduljon a szorult helyzetből.

Az ország egykori első számú bűnözője, a Viszkis rabló, vagyis Ambrus Attila évekkel ezelőtt maga mögött hagyta bűnözői múltját, most azonban ismét rács mögött találta magát. Természetesen csak játékból: egy budapesti szabadulószobát népszerűsített a jó útra tért bankrabló.

Ambruson kicsit kifogtak a feladványok, amikor barátaival együtt kellett megtalálnia a kiutat két börtöncellából. „Januárban lesz nyolc éve, hogy kiengedtek, és ez egy picit megnehezítette a dolgomat, mert elszoktam a rácsoktól. Kevés volt a whisky, amivel melegítettünk, de ha drótot hoztam volna magammal, könnyedén kijutottunk volna” – viccelődött Ambrus, aki azt is elárulta, hogy szökött meg anno a börtönből.

ambrus attila, kerelem, ugyeszseg

„Nekem egy hónapom volt megtervezni, hogy meglépjek a Gyorskocsi utcából, ahonnan száz év alatt senki nem szökött meg. Én akkor egy biztonsági hibát használtam ki: abban az időben még kevés rendőr dolgozott ott, rossz volt a technika, illetve rengeteg holtterük volt a biztonsági kame­ráknak” – mesélte a Borsnak a férfi.

A Viszkis film forgatásakor kértem is Antal Nimródot, hadd mehessek be vele a Gyorskocsiba, hogy megnézhessem, miként alakították át, de nem enged­tek be. Azt mondták: csak akkor mehetek újra oda, ha meg leszek bilincselve” – mondta Ambrus, aki így inkább eltekintett egykori cellája meglátogatásától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top