Sztárok

Ilyen ember volt Freddie Mercury – Elton John visszaemlékezése

Elton John a könyvében emlékezett meg a Queen énekeséről.

A részlet Elton John 2012-ben megjelent Love is the Cure (A szeretet a gyógyír) című könyvéből származik. A szerző itt emlékszik meg Freddie Mercuryról.

Freddie egészen a halála előtti napig nem ismerte be nyilvánosan, hogy AIDS-es. Annak ellenére, hogy a színpadon úgy tudott csillogni – mint Bowie vagy Jagger, igazi energiabomba volt –, a színpadon kívül igazán visszahúzódó ember volt.

Freddie Mercury és Elton John (forrás: Bouvet Caféblog)

De nekem már 1987-ben elárulta a diagnózist, nem sokkal azután, hogy az orvosok egyértelműsítették. Összetörtem. Láttam, mit tud tenni ez a kór jó pár barátommal. Tudtam, Freddie min fog keresztülmenni ezek után. Ő is tudta.

Tudta, hogy meg fog halni, azt is, hogy előtte áll a kegyetlen és fájdalmas haldoklás. De Freddie elmondhatatlanul bátor és erős volt. Folytatta a koncerteket, egyben tartotta a Queent, mindeközben pedig megmaradt annak, aki mindig is volt: humoros, lázadó és nagylelkű embernek.

Az emlékezés folytatását a Bouvet Caféblog posztjában olvashatjátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top