Sztárok

Színvak volt a pilóta, aki halálba vitte Emiliano Salát

Emiliano Sala új klubjához utazott, amikor megtörtént a katasztrófa – egyre több információ lát napvilágot a vétkes pilótáról.

Emiliano Sala halála megviselte a futballvilágot. A fiatal focista éppen új klubcsapatához igyekezett Angliába, amikor lezuhant a kis repülőgép, amelyen utazott. Azóta kiderült, hogy a pilóta több szempontból sem volt alkalmas a repülésre, azonban óriási tartozása miatt elvállalta a fuvart. 18 ezer fontot, azaz 6,6 millió forintot kapott volna az útért – ennyibe került Emiliano Sala és David Ibbotson élete.

Fotó: Gareth Copley/Getty Images

A nyomozás legfrissebb adatai szerint – erről a BBC Wales számolt be – a pilóta színtévesztő volt, egy Milton Keynesben tartott kereskedelmipilóta-kiképző tanfolyam első harmada után kirúgták, ráadásul a jogosítványában szerepelt, hogy nem repülhet éjszaka – írja a Bors. 

Ibbotson a végzetes nap estéjén 19 órakor emelkedett magasba Piper Malibu típusú gépével, ezzel egyszersmind megsértette azt az előírást is, miszerint rossz látási viszonyok esetén 30 perccel naplemente után tilos repülni. Az este különösen veszélyes a színtévesztőknek, de ezt a pilóta egyáltalán nem vette figyelembe – többek között ez vezetett a katasztrófához. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top