Sztárok

Lelőtték a Grammy-díjra jelölt rappert, Nipsey Hussle-t

A rappert a saját ruhaboltja előtt érte három lövés, a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Meggyilkolták Nipsey Hussle rappert vasárnap Los Angelesben – jelentette az amerikai média a Los Angeles-i rendőrségre hivatkozva.

Lövöldözés tört ki az utcán annál a Los Angeles-i ruhaboltnál, amely a rapper tulajdonában volt. Három embert lőttek meg, az állítólag véletlenül ott tartózkodó rappert három lövés érte, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Nipsey Hussle

A két másik áldozat súlyos állapotban van. A lövöldöző férfi elmenekült a helyszínről.

Az ABC televízió tudósítása szerint a rapper mintha megérezte volna a közelgő tragédiát, mert vasárnap délután azt írta a Twitteren: „Áldás az embernek, ha kemény ellenségei vannak.”

A rendőrség mindazonáltal nem bocsátkozott feltételezésekbe a lövöldözés okairól, megkezdte a nyomozást, és részleteket hétfő kora délutánra ígért.

A rappert rengeteg zenész gyászolja a közösségi oldalakon. Rihanna azt írta, hogy Hussle teljeset értelmetlenül halt meg, őt pedig lelkileg nagyon megrázta a tragédia.

Halála miatt a legnagyobb rapperek fejezték ki részvétüket, többek között Vince Staples, Chance The Rapper, Wiz Khalifa, Talib Kweli és A$AP Rocky búcsúzott tőle a Twitteren:

A 33 éves, Los Angelesben született afroamerikai Hassle – eredeti nevén Ermias Asghedom – az Egyesült Államok egyik legismertebb zenésze volt, az idén Grammy-díjra is jelölték.

A ruhaboltot 2017 júniusában nyitotta meg, és tavaly szeptemberben már történt késelés és lövöldözés az üzletnél. A rendőrség azonban eredmény nélkül zárta le az ügyet, mert a bűncselekménynek nem voltak áldozatai, és a szemtanúk nem voltak hajlandók együttműködni a nyomozókkal. Így az elkövető személyére sem derült fény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top