Sztárok

Détár Enikő: „Megreccsentem abban, hogy anyut eltemettük”

Détár Enikő gyászról, kirúgásról, élete legnehezebb időszakáról mesélt legfrissebb interjújában.

„Már kifájtam magam” – összegezte a mögötte álló, embert próbáló időszakot Détár Enikő a Blikknek adott friss interjújában. A színésznő a lapnak elárulta azt is, a mindennapjai most sem épp könnyűek, rengeteget dolgozik ugyanis. „Most annak is örülök, ha ellátom a kötelezettségeimet. Kemény időszakom van, voltak is mélypontok” – vallotta be, majd hozzátette, pontosan tudja, hogy változtatni kellene az életén, de egyelőre nincs rá mód.

„Be kellene iktatni pihenéseket, de ez nem egy ilyen szakma. Valljuk be, én – a kollégáim 98 százalékával együtt – megélhetési színész vagyok. Van olyan feladat, amit azért csinálunk meg, mert meg kell élnünk. És aztán ott vannak a szerelemprojektek, amiről tudjuk, hogy nem lesz sikerszéria, de kell a lelkünknek. Meg van, amiről azt gondolja az ember, tartozik vele a színháznak.

Détár Enikő őszintén mesélt arról az időszakról is, amikor mint mondja, egyszerűen „megreccsent”. „Azt valóban csomagban kaptam a Jóistentől. Kirúgtak az RTL Klubtól, anyut haza kellett hozatni Amerikából… Megreccsentem abban, hogy anyut eltemettük, de hálás vagyok, hogy ott lehettem a végén. Nálunk a haldoklóktól való elbúcsúzásnak nincs kultúrája. Persze, én is féltem ettől, de befeküdtem mellé az ágyba, simogattam. Ott voltam vele, és ezek örökre az én pillanataim maradtak.”

Arra a kérdésre, hogy 55 évesen ott tart-e, ahol szeretett volna tartani, Détár Enikő elmondta, nem tudja, hol akart tartani ennyi idősen. „Tizenévesen olyan hülyeségeket gondolunk a világról! Orvos akartam lenni és filmsztár. Ráadásul sok butaságot csináltam fiatalon, szabályosan nyírtam magam, link voltam. Elaludtam tévéműsort, ezért egy ideig nem kellett mennem, vagy hagytam ott nagy fővárosi színházban előadást a szünetben, és küldtem be a második felvonásra egy osztálytársamat, mert szerelmes voltam és féltékeny, tudni akartam, kivel van a fiú. Ma lebeszélném magam ezekről, bár nem bánom!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top