Sztárok

Rubint Réka: „Ez az a drog, amire szükség van”

A tónusosabb, izmosabb test csak grátisz, ha az edzéseiről van szó. Az igazi kincs a hamisítatlan Rubint Réka-életérzés, ami már az első pillanatban ránk ragad, amint kimondja: „Na még egyszer! Meg tudod csinálni!” Most az is kiderült, mi hajtja.

Mosolyog, pörög és mindenkihez van egy biztató, kedves szava – többek között ezért szeretnek Rubint Réka óráira járni. Őszintén hiszi, hogy nincs semmi titok abban, ahogyan motiválja az embereket, erről a Well&fit magazinnak adott interjúban mesélt. 

A Wellness tavaszra teljesen megújult, és nem csak a neve változott, de új rovatokkal is bővült a magazin, így a Well&fit felkérésére szívesen mondott igent Rubint Réka

„Ha meg kellene tippelnem, hogy mi a varázsom, akkor azt mondanám, az az energia, amivel a kezdetek óta az egész pályafutásomat csinálom, és élem az életem. Az a határtalan szerelem, amit nekem a mozgás jelent, ugyanúgy átragad a csoportos edzések résztvevőire, mint a videók nézőire.”

Bár sokszor támadták Rékát és a férjét, Norbit azért, ahogyan élnek, hogy az egész csak reklám, de meghallgathatták azt is, hogy könnyű nekik, hiszen más dolguk sincs, csak edzeni, ezekre Rubint Réka nem szokott reagálni. Ő nem az irigyekkel törődik, csak azokkal, akik változtatni szeretnének, őket motiválja, mert tudja, hogy a kezdeti elhatározás a legnehezebb. 

„A tavasz szuper időszak arra, hogy megújulj, és változtass azon az életviteleden, ami miatt olyan testben élsz, amit utálsz. Kezdd kicsiben – a kevés mozgás is több, mint a semmi. Ha ma csak 100 métert tudsz kocogni, ne csüggedj, mert ez pont 100 méterrel több annál, mint ha el sem kezdted volna. Ha a 60 perces edzésből 7-et megcsinálsz becsülettel, akkor arra a hét percre legyél büszke! Ugyanakkor bíznod kell abban, hogy hosszútávon képes vagy elérni a céljaidat.”

A Well&fit magazinnak úgy fogalmazott, hogy nincs más feladat, mint kitartani a célok mellett, és akkor fokozatosan érzed majd, hogyan változnak az igényeid. 

Érezni fogod, hogy azok a napok, melyeknek része volt a mozgás, más hangulatban, más energiaszinten zajlottak. Érezni fogod, hogy ez az a drog, amire szüksége van a lelkednek.

A „rubintrékázáshoz” nem is kell kimozdulni, otthon is tornázhatunk, és a Well&fit magazinnak néhány gumiszalagos gyakorlatot is bemutatott: 

1.Emelt lábas felülés: mindkét oldalra 4×12 ismétlésszámmal

Feküdj hanyatt,  a kezeidet tedd tarkóra, az egyik lábadat tartsd a levegőben nyújtva, a másikat behajlítva emeld fel, a szalagot kicsivel a térdet fölé helyezd. Ezután végezz haspréseket úgy, hogy megtartod a kiinduló helyzetet. 

Emelt lábas felülés Rubint Réka gyakorlata

2. Lábemelés: mindkét lábbal 4×30 ismétlésszám

A gumiszalagot húzd a lábadra, kicsivel a térded fölé, helyezkedj négykézlábra és támaszkodj az alkarodra, a combod pedig legyen merőleges a talajra. Végezz lábemeléseket felváltva, mindkét lábaddal. A talpad a plafon felé nézzen!

3. Terpesz-zár: 4×15 ismétlésszám

Ülj le, és a kezeddel támaszkodj meg a hátad mögött, dőlj hátra, és a zárt lábaidat nyújtva tartsd meg a levegőben. A szalagot helyezd kicsivel a térdet fölé. Nyisd szét a lábadat, olyan széles terpeszbe, ahogyan csak tudod, majd zárd össze. Erőből és ne lendületből végezd a gyakorlatot. 

4. Guggolásból felugrás: 4×20 ismétlésszámmal

Állj vállszélességű terpeszbe, kulcsold össze a kezeidet a mellkasod előtt, a szalagot pedig kicsivel a térdet fölé helyezd. Ugorj fel és a levegőben nyisd szélesebbre a terpeszt, majd a földre érkezve végezz egy guggolást úgy, hogy a combod párhuzamos legyen a talajjal. Ezután szökkenj vissza kiindulóhelyzetbe. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top