Sztárok

Földes Esztert zaklatták gyerekkorában

Még évekkel később is lebénította a fájdalom, mikor támadója szemébe kellett néznie.

Lovasi András felesége egy, a napokban közzétett felkavaró videó kapcsán vallott arról, hogy ő is zaklatásoknak volt kitéve kamaszkorában. A színésznő hosszú bejegyzésben emlékszik vissza iskolai éveire, melyeknek egy jó része félelemben telt, ami később depresszióvá és viselkedészavarrá mélyült.

„11-12 éves koromban engem is rendszeresen terrorizált néhány lány az iskolából, megvertek, megaláztak. Nekem nagyon jó volt a kapcsolatom a szüleimmel, de sokáig hallgattam arról, ami velem történik, mert szégyelltem. Egyedül akartam megoldani. Büszkeségi kérdést csináltam belőle” – fogalmaz Földes Eszter, aki évekkel később, már felnőttként találkozott újra egyik bántalmazójával, ami szintén sokkoló volt.

„Egy ruhaboltban állt a kasszában. Leizzadtam, görcsbe szorult a gyomrom, ahogy megláttam. Azt se tudtam, hova nézzek, megbénultam (…) kitörő örömmel fogadta a találkozásunkat. Mondta, hogy szuper, hogy bekerültem a SzFE-re (…) és ha lesz kedvem, megihatnánk egy kávét valamikor. Bennem mély szégyenérzet volt. Rosszul voltam, remegtem. Ő viszont látszólag felszabadult volt. Mintha semmi nem történt volna. Sose kértek bocsánatot” – emlékszik vissza Földes Eszter. A színésznő szerint a bántalmazó gyerekek „degenerált érzelmi közegben” nőnek fel, és a szülők feladata az lenne, hogy hagyják gyermekeiket kibontakozni, és ne nyomják el őket. Ezzel úgy véli, az iskolai zaklatás, kegyetlenkedés is kevesebb lenne.

Azóta sajnos Földes Eszter kismamaként is megalázták már, amiről szintén közösségi oldalán számolt be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top