Sztárok

Szekeres Nóra merész kalandra vállalkozott

Idén is elstartolt a világ legkeményebb szánhúzókutya-versenye, amelyre idén Szekeres Nóra kíséri el Szalay Balázst.

Szalay Balázs kis túlzással „hazajár” az alaszkai vadonba, nem először vesz részt az 1973 óta megrendezett és mára a sportág világbajnokságaként számon tartott maratoni – 9-14 napig is eltartó – megmérettetésen. Az egykori dakaros harmadszorra vág neki a nem mindennapi kalandnak, ezúttal Szekeres Nórával. Együtt kelnek útra, a külvilágtól elvágva, motoros szánnal kísérve a világ minden részéről érkező hajtókat és kutyáikat.

Ám hogy mennyire lesz egyszerű dolog elszakadnia a civilizációtól Szekeres Nórának, aki korábban sosem volt még ennyire szélsőséges körülmények között, az számára is óriási kérdés. „Mikor felmerült, hogy vegyek részt Balázzsal ezen a vadregényes alaszkai túrán, bele sem gondoltam komolyabban, rögtön igent mondtam. Gyerekkoromban táboroztam és snowboardozom is, de ez egyikhez sem hasonlítható. Itt nem mehetsz be a hüttébe kicsit megmelegedni, ha nagyon átfáztál. Ennyire sosem szakadtam el a civilizációtól, nem aludtam még kint a vadonban, úgyhogy izgalmas lesz nagyon. De közben meg úgy vagyok vele, hogy óriási élmény, kaland, és teljesen Szalay Balázsra bízom magam. Nem először vág neki az útnak, rutinosnak számít, bízom benne, úgyhogy erre gondolok, és megnyugszom” – kezdte Szekeres Nóra.

„Azért persze időnként bevillan, hogy hol fogunk például enni, vagy hol lesz majd mosdó, de tudom, megoldunk bármit. A családot viszont nagyon furcsa itt hagyni, de közben várom a különleges élményt, a végtelen hómezők csendjét, ami szerintem rendkívüli tapasztalás, befelé figyelés lesz a mai rohanó, zajos világban. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt átélhetem” – tette hozzá Nóra, aki idén – Várkonyi Andi után – második magyar nőként vág neki az emberpróbáló kalandba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top