Sztárok

Elhunyt Koós János

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész.

„A család most arra kéri az elektronikus és a nyomtatott sajtó munkatársait, hogy a halálesettel kapcsolatos híreikben tartsák tiszteletben Koós János emlékét és a hozzátartozók gyászát” – olvasható a közleményben, amelyet Koós János lányának, Koós Rékának a menedzsere, Csábi Zsolt juttatott el az MTI-hez a család kérésére.

Koós János Kupsa János néven született 1937. november 20-án. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába járt, majd elvégezte a Zeneművészeti Főiskola oboa tanszakát. Első sikereit táncdalfesztiválokon indulva aratta, ahol kétszer első díjat nyert. 1961-ben megjelent első nagy slágere, a Micsoda nagyszerű dolog. 1966-ban a legjobb énekes díjat is megkapta. 1971-ben vette feleségül Dékány Sarolta énekesnőt. Gyermekei: Koós Réka (1973) és Koós Gergő (1976). Unokája, Rozi 2003-ban született.

Hobbija volt a vitorlázás, a tenisz. Meghatározó volt életében a labdarúgás szeretete, az FTC csapatának lelkes szurkolója volt.

Koós János megkapta az Artisjus zenei életműdíját, a Hungarotontól életműlemezt vehetett át, és 2008-ban ő kapta meg elsőként a tiszteletbeli pénzügyőr címet. 2014-ben Szenes Iván Életműdíjjal tüntették ki.

A temetés részleteiről később adnak tájékoztatást.

koós janos, elhunyt

Fotó: profimedia

(Forrás: Wikipédia, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top