Sztárok

Elhunyt Demjén Gyöngyvér, a Jóban Rosszban Jolika nénije

78 éves volt.

Demjén Gyöngyvér / Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház közleménye szerint elhunyt Demjén Gyöngyvér színművésznő, gyászhírükben a következőket írták:

Demjén Gyöngyvér 1940. május 26-án született Budapesten. Az érettségi után azonnal felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1962-ben szerzett diplomát Várkonyi Zoltán osztályában. Előbb a Győri Kisfaludy Színház tagja lett, majd a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1969 és 1992 között, közel negyed évszázadon keresztül volt a Veszprémi Petőfi Színház meghatározó tagja, jelentős művésze, akinek nagyszerű alakításait olyan előadásokban csodálhatták meg a színházrajongók, mint A hajnalok itt csendesek (Liza), a Csongor és Tünde (Tünde), Három nővér (Mása), Úri muri (Rhédey), Tartuffe (Elmira), vagy éppen a Macskajáték (Paula). A színház mellett filmekben és sorozatokban is szerepelt, munkásságát 1988-ban Jászai Mari-díjjal ismerték el. A művésznő 78 éves korában szegődött az égi társulathoz. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Demjén Gyöngyvér 2005-től alakította a Jóban Rosszban Jolika nénijét.

A művésznő csokorral a kezében, a Vígszínházban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top