nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Nagy Ferót egy vicc miatt verték meg a rendőrök

Nagy Ferót egy vicc miatt verték meg a rendőrök

Elképesztő emléket elevenített fel Nagy Feró, aki tárlatvezetőként próbálta a mai fiataloknak elmesélni a Terror Házában, milyen nehéz volt az élet a kommunizmusban.
Avatar
Bors Hanna
f Ajánlom

Nagy Feró a kommunizmus áldozatainak emléknapján mesélt fiataloknak arról, mennyire nehéz volt az élet a kommunizmusban – írja a Blikk.

nagy fero, kommunizmus

„Csoda, hogy nem kerültem börtönbe! Pedig én tényleg nem voltam a rendszer ellen, ők voltak ellenem… Például egyszer azt mondtam a színpadon, hogy »mostantól ideiglenesen ihaj-csuhaj!«. Nem sokkal később már egy rendőri kihallgatóban voltam, ahol egy elvtárs üvöltözött velem, és ütött, mert nem tetszett neki a válaszom. Az ideiglenes szóval ugyanis szerintük arra utaltam, hogy a szovjetek csak ideiglenesen vannak itt. Egy másik alkalommal a színpadon ünnepélyesen leváltottam egy miniszterhelyettest. Nem kellett volna” – mesélte Nagy Feró, aki szerint ezekről az időkről a mai fiataloknak nehéz mesélni.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon