Sztárok

Egymillió dolláros óvadékot szabtak ki R. Kellyre

A szexuális zaklatással vádolt R. Kelly csak súlyos pénzekért védekezhet szabadlábon.

Egymillió dollárt, valamivel több mint 280 millió forintot kell letennie R. Kellynek, ha szabadlábon akar védekeznie a szexuális zaklatás vádjaival szemben – döntött egy chicagói bíró szombaton. Az R&B énekes ellen tízrendbeli szexuális zaklatásért indítottak eljárást az előző napon, majd letartóztatták, miután ő ennek hírére bement egy chicagói rendőrkapitányságra.

A gyanú szerint Kelly a szexuális zaklatást négy személy – köztük három tizenéves lány – ellen követte el 1998 és 2010 között. Az énekest több év óta vádolták zaklatással feltételezett áldozatai. A hírek szerint most a vád birtokába került egy videófelvétel, amin egy, az énekesre nagyon hasonlító férfi látható, amint egy 14 éves lánnyal közösül.

R. Kelly – fotó: Gary Miller/Getty Images

   
A bíró felkavarónak nevezte a kihallgatáson részletesen ismertetett nyomozati anyagot. Végül egymillió dollárban szabta meg a szabadlábon hagyás óvadékát, amelyet a gyanúsított közlése szerint nem tud kifizetni, ezért lehetővé tette neki, hogy kezest vegyen igénybe az ügylethez. R. Kellynek az óvadékösszeg szokásos 10 százalékát, tehát 100 ezer dollárt kell kifizetnie a kezesnek azért, ha nem akar börtönbe vonulni azonnal. A bíró bekérte az énekes útlevelét, és megtiltotta neki, hogy kapcsolatba kerüljön 18 év alatti nőkkel, illetve feltételezett áldozataival és a tanúkkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top