Sztárok

Curtis rehabjában máris kételkednek

Míg a köznyelv a krízisintervenciós rehabilitációt általában elvonónak hívja, addig Curtis méregtelenítő programként emlegeti a leszoktató kúrát, melynek során többek között szaunázással gyógyult. A rapper mindenesetre úgy érzi, hatásos volt a kezelés.

Szaunázással, sportolással, pszichológus segítsége nélkül szabadították meg Curtist a drog- és alkoholfüggőségétől. Sokan azonban kételkednek abban, hogy ezek a módszerek alkalmasak a probléma sikeres kezelésére, s úgy vélik, ez inkább wellness-kúra volt, mint valódi leszoktató program – írja a Bors.

Mint a rapper a Mokkában elmondta, az első napok pokolian nehezek voltak, de később a napi négy és fél óra szaunázással, sporttal, vitaminokkal és rengeteg folyadékkal sikerült minden oda nem illő anyagot kitakarítania a szervezetéből, így napról napra jobban lett. A Bors megkeresésére Curtis elárulta, sem pszichológus, sem pszichiáter nem foglalkozott vele a méregtelenítő program alatt.

Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu

A Bors által megkérdezett függőségszakértő szerint az elvonási tüneteket enyhítő gyógyszerek nélkül nem szokott menni a leszokás, pláne kokainmegvonás esetén. Ha pedig gyógyszer kell, ott orvosnak is lennie kell. Sőt az elvonással járó fizikai tünetek – főleg a rapper esetében kilencévnyi függőség után – olyan erősek lehetnek, hogy nem ajánlott sem szaunázni, sem sportolni. Mindezek ellenére az addiktológus főorvos nem zárja ki, hogy Curtis orvosi segítség nélkül, másfajta terápiával is képes volt elindulni az úton.

A rapper egyébként készül a televízióban is visszatérni, tárgyalásban van az egyik kereskedelmi csatornával. A Blikk megtudta, a TV2-nél a jövőben is terveznek vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top