Sztárok

10 dolog, amit talán nem tudtál a ma 100 éve született Komlós Juciról

Az alábbiakban néhány érdekességet olvashattok a 92 éves korában elhunyt színésznőről, amit esetleg még nem hallottatok a Szomszédok Lenke nénijéről.

100 éve, 1919. február 10-én Szabadkán született Komlós Juci Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a nemzet színésze. Összegyűjtöttünk 10 érdekességet a Szomszédok Lenke nénijéről.

  1. Színészdinasztiából származott, édesapja, Komlós Vilmos a Hacsek és Sajóból ismert Sajót játszotta hatalmas sikerrel és öccse, András is a színészi pályát választotta.
  2. Komlós Juci egy napon látta meg a napvilágot Bessenyei Ferenc kétszeres Kossuth-díjas színésszel, a nemzet színészével.
  3. Először háromévesen állt színpadon, két évvel később már édesapjával szerepelt egy operettben.
  4. Szülei azt szerették volna, ha „megbízható” szakmát választva titkárnő lesz, így gép- és gyorsírást tanult, még versenyt is nyert.
  5. Pályája kezdetén a zenés szubrett szerepek mellett naivákat osztottak rá, később kiváló karakterszínésznő lett belőle.
  6. A Moulin Rouge-ban édesapjával duetteket énekelt, s mások mellett Feleki Kamill-lal és Kiss Manyival szerepelt a nívós éjszakai revükben.
  7. Már szinte abbahagyta a szakmát, az aktív szerepléstől visszavonult, amikor 1987-ben megkeresték a Szomszédok című, nagy sikerű teleregény készítői.
  8. A Szomszédokban Komlós Juci testvére (Komlós András) is játszott, sőt az egyik epizódban együtt szerepelt a szintén a színi pályát választó lányával, Földessy Margittal és unokájával is.
  9. Sokat szinkronizált, több mint száz külföldi filmnek kölcsönözte a hangját, a többi közt egy időben az ő hangján szólalt meg a Miss Marple-sorozat címszereplője.
  10. A Rákóczi híd pesti hídfőjénél az ő portréja is látható a nemzet színészeit ábrázoló dekorációs falfestményen, amelyet az új Nemzeti Színház megnyitásának tizedik évfordulója alkalmából avattak fel 2012-ben.

(Forrás: MTVA Sajtóadatbank)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top