Sztárok

Bocuse d’Or – Pohner Ádám: tizenkettedik a magyar csapat

Tizenkettedik lett a magyar csapat az idei, Lyonban rendezett Bocuse d'Or-on. A győztes a dán csapat.

Pohner Ádám és csapata a 12. helyet szerezte meg a 2019-es Bocuse d’Or szakácsversenyen szerdán Lyonban. Összesen 24 ország képviseltette magát az idei versenyen,

a nyertes Dánia.

A második helyezéssel járó díjat Svédország kapta, a harmadik Norvégia lett– írja az Index.

A különdíjak:

Legjobb poszter: Marokkó
Legjobb commis: Dánia
Legjobb tányértéma különdíja: Franciaország
Legjobb hústál különdíja: Finnország


A magyar csapatnak két fogást kellett elkészítenie, ezek pontos részletei csak kedden derültek ki: a magyar szakácsnál a hústéma főszereplője a

Carré de Veau „Balaton”

fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és retek „gombóc”, mustáros zöldborsó, hagyma tart és egy rendkívül különleges „derelye”.

 
A tányértéma – azaz a kötelező elemnek számító étel – a Chartreuse „Hommage Robouchon” nevet kapta a menükártyán – a

tavaly elhunyt séf emlékére.

Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tormás almasaláta uborkával, zöld spárga, valamint pastismártás.

Pohner maga is elmondta, hogy kedden – azon kívül, hogy

elromlott a sokkoló

nevű szerkezetük – igazából minden flottul ment, és minden úgy készült el, ahogy annak kellett. A magyar csapat kedden készítette el a két tányért, de a pontok csak a szerdai eredményhirdetésen derültek ki.

Pohner Ádámot Csillag Richárd commis segítette, coachként Segal Viktor vett részt a munkában. A magyar csapat felkészülését a korábban aranyérmes Orjan Johannessen is segítette, mellette pedig a versenyzőként bronz-, coachként pedig aranyérmet nyert Odd Ivar Solvold is a magyarokkal dolgozott. Pohner jelenleg a balatonszemesi Kistücsök séfje.

Az első Bocuse d’Or szakácsversenyt 1987-ben rendezték meg. Paul Bocuse 2018-ban meghalt, ez volt az első verseny, amit nélküle tartottak, az eredményhirdetés résztvevői egyperces tapssal tisztelegtek előtte.

A díjátadón azt is bejelentették, hogy a következő, 2020-as döntőt Tallinnban fogják rendezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top