Sztárok

Életveszélyben az eltűnt magyar színésznő

Napokon belül megvakulhat az eltűnt fiatal színésznő, Moldován Katalin.

Talán csak napok lehetnek hátra, amíg teljesen el nem veszíti a szeme világát Moldován Katalinírja a Blikk. A 16 éves, albínó lány – akinek a látása rohamos tempóban romlik – több mint két hete szökött meg a nevelőapjától. Pár nappal az eltűnése előtt törölte magát a közösségi oldalairól, azóta semmi hír róla.

Moldován Katalin nevét a filmes szakmából ismerhették meg az emberek: ő játszotta a főszerepet Szőcs Petra Cannes-ban is vetített A kivégzés című filmjében. Tavaly megtudta, hogy nemsokára örökre elveszítheti a látását, műteni nem akarták az albinizmusa miatt. A Vakok Állami Intézetében tanulta meg a Braille-írást, egészen decemberig tanult ott.

Eleinte azt gondoltuk, azért ment világgá, mert szakított a barátjával, akit a Vakok Állami Intézetében ismert meg. Állítólag viharos szerelem volt az övék, biztos nem szépen ért véget” – mondta el a lány egyik ismerőse, aki szerint Kató könnyen befolyásolható; nem kizárt, hogy valaki megszöktette vagy elrabolta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top