Sztárok

Kokainnal bukott meg Pars Krisztián

Az eltiltott olimpiai bajnok kalapácsvető legkorábban 2019. július 13-án térhet vissza.

Kiderült, milyen kábítószer volt Pars Krisztián szervezetében, amikor megbukott a doppingellenőrzésen. Az ugytudjuk.hu bukkant rá erre az információra a sportolók doppingeseteit listázó oldal nyilvántartásából. Mint írják, az olimpiai bajnok kalapácsvető szervezetében kokaint találtak. 

MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

Mint arról korábban beszámoltunk, Parsról tavaly áprilisban derült ki, hogy doppingvétséget követett el. Az atléta szervezetében január 13-án egy szombathelyi ellenőrzésen találtak tiltott szert. Pars Krisztián másfél éves eltiltást kapott, a Magyar Atlétikai Szövetség pedig megvonta a sportoló felkészülési támogatását.

A kalapácsvető a Nemzeti Sportnak tavaly novemberben adott interjúban annyit elárult, hogy egy buliban hibázott, amikor ehhez a szerhez nyúlt. „Egy születésnapi bulin követtem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak” – vallotta be. A doppingellenőrzésről a következőket mondta akkor: „Tettem, amit kértek (a doppingellenőrök), és egy pillanatra sem gondoltam arra, hogy az a bizonyos kedvcsináló, amit kipróbáltam a buliban, az bizony a vesztemet okozhatja.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top