Sztárok

Durva: évekig zaklatta a tévésztárt egy nyugdíjas férfi

A 69 éves férfi többször is megfenyegette a csinos bemondót, hogy megerőszakolja. A DNS-vizsgálat buktatta le.

Két éven keresztül zaklatta egy nyugdíjas férfi Alex Lovellt, a BBC sztárját – írja a brit Telegraph. A 69 éves Gordon Hawthorn fenyegető levelekkel árasztotta el a csinos bemondót, olyan rámenős volt, hogy Lovell a végén már az életét is veszélyben érezte.

Fotó: BBC

A férfi először 2016 januárjában küldött levelet a tévésnek, amelyben azt írta, „újévi fogadalma”, hogy még abban az évben lefekteti – ha akarja, ha nem. Eleinte a saját keresztnevén írta a alá a leveleket, de egy idő után már olyan fantázianeveket használt, mint a „Követőd” vagy a „Jövőbeli megerőszakolód”.

A levelek tartalma is egyre baljóslatúbbá vált, nem csoda, hogy Lovell a rendőrséghez fordult segítségért. A szakértők DNS-vizsgálat segítségével azonosították a feladót.

Hawthorn a rendőröknek beismerte: megszállottja volt Lovellnek, és ha nem kapják el, tovább folytatta volna a zaklatást. A az ügyben eljáró bíró csütörtökön két és fél éves börtönbüntetésre ítélte, és „határozatlan időre” eltiltotta attól, hogy Lovell vagy a BBC bristoli székháza közelébe menjen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top