Sztárok

Hosszú Katinka edzője majdnem elsírta magát

Hosszú Katinka szombaton újabb aranyérmet nyert a hangcsoui rövidpályás vébén, ahol így összesen négy aranyat és egy ezüstöt szerzett. Elárulta, hogyan reagált az első győzelem után az edzője.

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság szombati versenynapján. A háromszoros olimpiai bajnok a szombati versenynapon lépett utoljára rajtkőre a vébén, amelyen összesen négy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Hosszú Katinka „hősiesen bevallotta” – ahogy fogalmazott –, hogy nagyon elfáradt a világbajnokság végére. De nagyon boldog, főleg a 200 méter vegyesen elért ideje miatt. Hozzátette, új edzőjének, Petrov Árpádnak a reakciói is feldobták a hangulatát.

Hosszú Katinka, miután megnyerte a nők 200 méter vegyesúszásának döntőjét a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon 2018. december 15-én (MTI/EPA/Roman Pilipej)

Árpi új színt visz bele ebbe az egészbe, majdnem elsírta magát az első vb-aranyunk után, amit együtt nyertünk. Ez most furán hangzik, de én már korábban egy kicsit hozzászoktam, de most ez így nagyon jó, egészen más világbajnokság volt

– mondta Hosszú Katinka.

Az immár 17-szeres rövid pályás világbajnok Hosszú kijelentette, nem fog pihenni, folytatják a munkát, január elején már edzőtáborban lesz.

Hosszú nyolc számban nevezett, végül hatban indult el Kínában. Szombati sikerét megelőzően, a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második, pénteken pedig 100 méter vegyesen nyert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top