Sztárok

Őszintén vallott edzője Hosszú Katinkáról

Több dolgot is elárult tanítványáról Petrov Árpád.

Hosszú Katinka edzője úgy véli, tanítványa, akinek nyár óta irányítja a felkészülését, még sokáig képes lehet a legmagasabb szinten teljesíteni. Petrov Árpád bevallotta, még sohasem találkozott olyan motivált úszóval, mint a háromszoros olimpiai bajnok. Sőt azt is elárulta, hogy óriási kihívást jelentett számára Hosszú Katinka – írja a Blikk.

 „Tudtam, ez az a munka, amelyre mindig is vártam. (…) Korábban bele sem mertem gondolni, hogy ilyen lehetőség adódik majd edzői pályafutásom során” – mondta Petrov Árpád, aki napi 7 órát edz az egyre jobb formába lendülő Katinkával. Az úszóklasszis edzője nagyon bízik abban, hogy a 2020-as olimpia lesz a Hosszú–Petrov páros nagy dobása.

Arra a kérdésre, hogy meddig lehet fenntartani azt a színvonalat, amit Hosszú képvisel, a következőket válaszolta mestere: „Ezt nehéz megmondani. Szerintem a 2020-as tokiói nyári olimpiáig mindenképpen. Utána pedig csak rajta múlik, illetve az egészségén, hogy meddig tud a legmagasabb szinten maradni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top