Sztárok

Percenként akár kétszer is káromkodnak a ValóVilágban

Rendkívüli figyelemmel kíséri nyomon az NMHH Médiatanácsa az RTL II-n futó ValóVilág powered by Big Brother című valóságshow-t. Annyira, hogy a hatóság a ValóVilág-barométerén számszerűsíti, mennyiszer meztelenkedtek, káromkodtak, dohányoztak vagy ittak alkoholt a villalakók.

Hiába 18-as karikás a ValóVilág kísérőműsora, a BeleValóVilág powered by Big Brother, a hatóság szerint ennek ellenére az alkalmas lehetett a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyos károsítására, ugyanis a ValóVilág kilencedik szériájának nézettségi mutatói még mindig a 13 és 17 év közötti korosztályban a legmagasabbak.

VV Vivi szárítja a barnítókrémet – forrás: RTL II

Sok a káromkodás és az erotikus tartalom

A leggyakrabban megjelenő aggályos elemek a trágárságok, melyekből naponta átlagosan több tucat esetet regisztrál a hatóság. Volt olyan adás, ahol 45 perc alatt 91 káromkodást jegyeztek fel. A szex és az erotika is gyakori problémás tartalomnak tekinthető az NMHH szerint, két adásban több mint negyven alkalmat vett észre a hatóság. Sőt! A november 10-i kísérőműsorban tizenötször mutattak a szerkesztők meztelen szereplőket.

VV-barométer

Az előző sorozatok tapasztalatai alapján a „VV-barométer” idén is hat változó – a szexualitás, a szexuális kontextusban megjelenő meztelenség, a trágár kifejezések, a dohányzás és a direkt, illetve indirekt módon feltűnő alkoholfogyasztás – mentén vizsgálja a november 4-én indult szériát. Az adatokat hetente frissítik, az első három hét eredményei már megtalálhatók az NMHH honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top