Sztárok

Minden munkáját elvesztette Stallone magyar hangja

Bezárta színházát, és fogalma sincs, miből fogja fenntartani magát a legendás szinkronszínész, Gáti Oszkár.

Gáti Oszkár olyan filmsztároknak kölcsönözte a hangját, mint Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Liam Neeson, Jean-Paul Belmondo és Samuel L. Jackson, a hetvenedik évét taposó színész azonban egyik napról a másikra munka nélkül találta magát.

Gáti 1977-ben diplomázott a Színművészeti Egyetemen, karrierje alatt az ország legnagyobb színházaiban alkalmazták. Tíz éve hagyta el a Nemzeti Színházat és Győrbe költözött, ahol a zsidó temető gondnokaként dolgozott éveken keresztül. 2015-ben hozta létre saját stúdiószínpadát Menház néven, most azonban mindkét munkájának búcsút kell intenie.

Gáti Oszkár | Forrás: SzinkronVideók/YouTube

“Két hete tudom, hogy sem Menház Színpad nem lesz, sem annak más néven futó egyéb változata. Megváltoznak a támogatási rendszerek, a színházam enélkül nem tud működni” – idézi Gátit a Blikk, aki igazgatója, rendezője és jegyszedője is volt a piciny színháznak. A következő évadhoz 25 milliós támogatásra lenne szüksége, de ezt Gáti képtelen előteremteni.

“Azt, hogy hogyan lesz, sajnos én magam sem tudom. Egyelőre a jövő zenéje, hogy mihez kezdek” – tette hozzá szomorúan a színész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top