Sztárok

Majka büszkén osztotta meg a borsodiság himnuszát

A Facebook-bejegyzést, ami a borsodiságot mint életérzést írja le, és amit Majka Kőváry Anett-től vett át, már több ezren lájkolták.

„Mi nem szotyizunk, hanem makukázunk vagy bugázunk, és akkor még mindig a napraforgó magjáról beszélünk. A kenyérnek nem a végét vagy serclijét esszük, hanem a dumóját vagy a púpját, de ugyanígy hívjuk a köldökünket is” – áll abban a bejegyzésben, amit Majka 9 órája osztott meg Facebook-oldalán.

A bejegyzésből, ami a borsodiságot mint életérzést írja le, és amit a rapper Kőváry Anett-től vett át, kiderül az is, hogy egy borsodinak Rio nem Brazíliát jelenti, hanem az ózdi diszkót, és hogy az Akropolisz nem Athén teteje, hanem Kazincbarcikáé.

„Nem a közértben vagy a boltban vásárolunk, hanem az ABC-ben. A mi kapucnink süsü, és ha esni kezd az eső, nem csöpög, nem csepereg, hanem szemetel. Minden szénsavas üdítő kóla, gyártótól függetlenül, csupán az ízesítése számít: narancs kóla, gyömbér kóla. A kezünk, ha forróhoz ér, azt mondjuk, megsütöttük.

És így tovább. A poszt szerzője egyébként úgy zárja sorait, hogy „az Edda Művek mindig a miénk marad, ahogy Majka is, meg Repka Attila, a Hooligans, a DVTK és a tócsni is. És a megmásíthatatlan tény, hogy sorsod Borsod”. Nem csoda, hogy Majka azzal kezdte posztját, hogy menő benne lenni ebben a felsorolásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top