nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Megműtötték Weisz Fannit

Megműtötték Weisz Fannit

Implantátum helyettesíthetné Fanni elveszett hallását, de a modell nem használja a készüléket.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Weisz Fanni születésétől fogva siket, nyilvános szereplései alkalmával jelnyelven szólal meg, és tolmács segíti mások megértésében. Ennek azonban nem feltétlenül kellene így lennie. Fanni volt ugyanis az országban az egyik első gyermek, aki úgynevezett cochlearis implantátumot kapott.

Weisz Fanni | Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

A hétórás műtét során a belső fülben található csigába elektródákat vezetnek, ami a halló embereknél ép szőröcskéket helyettesíti. Az elektródákat egy belső egységhez kapcsolják, melyet a koponyacsonton rögzítenek. A beavatkozást nagyon fontos minél hamarabb elvégezni, hogy a kisgyerek meg tudjon tanulni beszélni.

A Bors szerint Fanni mégsem használja a mindennapokban az implantátumot, mert elfárad tőle, és megfájdul a feje. Ha lesz gyermekem, akkor használom majd, mert szeretném hallani a gyermekem hangját, kommunikálni vele” – fogadkozott a modell.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon