Sztárok

Kaliforniai erdőtűz: a porig égett háza előtt szelfizett Gerard Butler

A 300 című történelmi dráma főszereplője már csak malibui háza füstölgő romjait találta meg a Kaliforniában pusztító tűzvész miatt.

A skót származású színész, Gerard Butler vasárnap mutatta meg Instagram-oldalán, hogy mennyi maradt a garázsából, miután a Kaliforniában több tucat halálesetet okozó óriási erdőtűz elérte a színész malibui otthonát is.

„Miután kitelepítettek, most tértem vissza a malibui házhoz” – írta Butler a fotó alá. „Szívszorító idők járnak Kaliforniára.”

Gerard Butler ezenkívül köszönetet mondott a Los Angeles-i tűzoltóknak is, akik fáradhatatlanul harcolnak a mindent felemésztő lángokkal.

Tovább nőtt a kaliforniai erdőtüzek áldozatainak száma

A kaliforniai hatóságok közlése szerint mostanra harmincegyre emelkedett az erdőtüzek halálos áldozatainak száma, az eltűnteké pedig meghaladja a kétszázat.

Kory Honea, a kaliforniai Butte megye rendőrfőnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy hat újabb holttestet találtak a szinte teljesen leégett észak-kaliforniai Paradise kisvárosban és a környékén, ezzel ott 29-re nőtt halottak a száma. Ketten a Kalifornia déli részén, a Malibu környékén pusztító erdőtüzekben haltak meg. Honea szerint Észak-Kaliforniában 228 embert eltűntként tartanak számon.

Közben folytatódik az áldozatok utáni kutatás a 27 ezer lakosú, északon fekvő hegyvidéki Paradise kisvárosban és a környékén, a hatóságok DNS-laboratóriumokat állítanak fel a szénné égett holttestek azonosítására.

A Kalifornia északi és déli részén pusztító három nagyobb tűzvész oltásában nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, és érkezik még erősítés más szövetségi tagállamokból. Helyi idő szerint vasárnap Észak-Kaliforniában 450 négyzetkilométeren égett az erdő, és csak a terület negyedén sikerült egyelőre megfékezni a lángok terjedését. Kaliforniában 150 ezer embert evakuáltak.

A halottak számát tekintve ez a legsúlyosabb erdőtűz Kalifornia történetében azóta, hogy számon tartják az áldozatokat. A hatóságok szerint több mint 6700 épület vált a lángok martalékává.
A tűzoltóság arra figyelmeztetett, hogy a hétfő reggel várható viharos széllökések robbanásszerűen szíthatják fel a lángokat.

Nem Gerard Butler volt az egyetlen ismert ember, akit közvetlenül érintett a kaliforniai tűzvész: Charlie Sheen apja és anyja is a lángok között rekedt, de szerencsére ők végül egy a malibui tengerparton töltött éjszakát követően épségben előkerültek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top