Sztárok

Ennio Morricone: Tarantino egy kretén, a filmjei pedig szemetek

Több filmen dolgoztak együtt, a zeneszerző most elárulta, mit gondol a rendezőről.

A januárban Budapestre érkező Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerző keményen kiosztotta Quentin Tarantinót. Bár több filmjének ő szerezte a zenéjét – ilyen például a Django elszabadul és az Aljas nyolcas –, meglepő véleményt mondott a filmrendezőről.

Szerinte Tarantino „teljes káosz, gondolkodás nélkül beszél összevissza, mindenről az utolsó pillanatban dönt, nincs koncepciója” – mondta a 90 éves zeneszerző a német Playboynak.

Tarantino és Morricone a stúdióban (Fotó: Facebook/Ennio Morricone)

Állítólag Tarantino felhívta egyszer a semmiből, hogy néhány napon belül komponáljon neki egy teljes filmzenét. Ez teljesen őrületbe kergette Morriconét, mivel ennyi idő alatt ez képtelenség. De már megmondta a rendezőnek, hogy ennek vége, és legközelebb keményebb lesz vele.

Az az ember egy kretén. Csak összelopkod mindent, és azokat rakja össze. Ezért nem eredeti. És nem is igazi rendező. Csak felmelegíti a régi dolgokat. Össze sem hasonlítható az igazi hollywoodi nagyságokkal, mint John Huston, Alfred Hitchcock vagy Billy Wilder.

Ennio Morricone még ezután is tudta fokozni Tarantino gyalázását. Kijelentette, hogy egyáltalán nem szereti a filmjeit, amelyek szerinte szemetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top