Sztárok

„Minden elismerésem a Gáspár Győzőé, de ki az a ByeAlex?” – kínos és vicces X-Faktor jelenetek

Ha mikrofontdobálós Miriamnak nem is sikerült rájönnie, hogy ki az a ByeAlex, a Micheal Kors márkának igen. Túl vagyunk a 2018-as X-Faktor legjobb részein, vagyis a négy válogatón, és idén is hálát adhatunk országunk hőseinek, hogy lesz miért emlékeznünk erre az évadra.

Egészen biztosan Gáspár Laci volt az, aki berúgta az idei X-Faktor válogatót, amibe minden előzetes szkepticizmus ellenére sikerült új színt vinniük a mentoroknak. Így nem csak azért néztük a válogatót, hogy mennyi tehetséges vagy inkább tehetségtelen ember próbálkozik, és nem is igazán rájuk emlékezünk első körben, hanem arra, amit a mentorok ehhez hozzátettek. 

Gáspár Laci biztatása ma már legenda

  • Felbiztattam a sereget, hogy győzni fog!
  • De te egy másik faluba mentél be, és igáztad le őket. Ott nem is volt hadsereg!
  • Laci! Te Miki egeret küldted a csatába mint hadvezér!

Gáspár Lacinak idén bőven volt problémája a tehetség felismerésével. Több olyan embert is felbátorított a produkciója előtte, akinek az énekhangja még a zugkábeltévék filléres mulatós műsoraiba is kevés lenne. Mentségére szóljon, hogy látatlanban biztatott, hogy ezzel lendületet adjon.

xfaktor 2018 gáspár laci

De nem Gáspár Laci az első hadvezér, aki rosszul mérte fel a serege erejét, vagy eltaktikázta magát.

x-faktor 2018

Vigasztalásul említenénk meg neki annak a farkaséhes, lakoma után kutató tonhalnak az esetét, aki hal helyett egy sirályt kapott be, majd köpte vissza a vízbe azonnal, ahogy felismerte a hibát.

A híressé vált Kapa-fesztivál

x-faktor kapa fesztivál

 „Mekkora nagy hülyék lehettek ott a kapa fesztiválon” – véleményezte ByeAlex a sokat emlegetett Kapa-fesztivál közönségét, akik nem sokra tartották az idei X-Faktor első fellépését adó egyik versenyzőjét. Azért lehet többet is tudni erről a kevésbé hétköznapi rendezvényről, például azt, hogy „falusi bája van a Kapa-fesztiválnak”, valamint azt is, hogy 2017-ben „negyvenen szálltak ringbe a formás szalmabálák által keretezett ügyességi és persze gyorsasági  akadálypályán”.

Az X-Faktoron indulók indíttatása sem hétköznapi

x-faktor 2018

„Az éneklésem úgy kezdődött, hogy láttam a tévében az Esmeraldát” – ecsetelte a lány, akivel Erzsike, az énektanár hitette el, hogy tehetséges, és mehet az X-Faktorba. Az Esmeralda főcímdalát egyébként, Javier Rodriguez nevű művész adta elő. Hogy a dal szövegét, mennyire ismerik a nézők, akiknek a többsége ezt a csengőhangot állította be a 3310-es Nokiáján, azt nem tudjuk. Szóval, íme néhány sor, a szappanopera főcímdalából magyarul.

Esmeralda a mező virága!
Szíved fényével látsz engem!
A szerelmed tiszta, mint a nap
A szemed tele van szeretettel!

Szemléletes hasonlatok az X-Faktorban

x-faktor, byelaex

„Nagyon messze állsz az énekléstől. Egy láncfűrész is közelebb áll” – nyugtázta ByeAlex és Pukás Peti az egyik versenyző teljesítményét. És azokon a perverzeken kívül, akik még vasárnap reggel 7-kor is a láncfűrész hangját hiányolják, mégis ki ne értené a hasonlatot? A kiejtett, önjelölt énekesnőnek is van egy javaslatunk! Amennyiben továbbra sem ért egyet a mentorok véleményével, lepje meg őket ezzel a lantfarkú madárral, Ausztráliában él ugyan, de tökéletes utánozza a láncfűrészt. Hibátlan visszavágás lehet a mentoroknak!

x-faktor

 „Na, ki a legnagyobb rapper a házba?!” Az újpesti rappernek és mindenkinek tartanánk egy gyorstalpalót, beleértve magunkat is, ha egy-egy cikkben ilyen hibát ejtünk. Szóval, a „legnagyobb rapper” nem a házba van, hanem a házban. A hová kérdésre felelő -ba, -be és a hol kérdésre felelő -ban, -ben helyhatározóragokat használunk.

Például:

Hol van a legnagyobb rapper? A házban!
Hová megy a legnagyobb rapper? A házba.

Gáspár Győző az X-Faktorban

x-faktor 2018 miriam

„Minden elismerésem a Gáspár Győzőé, de ki az a ByeAlex?” – keverte magát egyre nagyobb slamasztikába Miriam, aki már amerikai lemezzel is büszkélkedhet. Leginkább csak azzal, mert az itthoni x-faktoros szereplése nem sikerült valami fényesen. Segítségül rendet teszünk a fejekben. Gáspár Győző nem az X-Faktor mentora, bár tény, hogy az egykori Győzike Show ura novemberben visszatér az RTL-hez, hiszen a Való Világ kísérőműsorát fogja vezetni. Unokatestvére, az énekes Gáspár Laci azonban valóban az X-Faktor mentora, immár harmadik éve.

Nézd Gáspár Laci arckifejezését, amikor legáspárgyőzőzik: 

ByeAlex került a legtöbbször bajba a véleményéért

x-faktor, válogatás, byealex

„Csabikám, becsüld meg a szomszédodat, mert én rád rúgnám az ajtót ezért!” PopCsabi produkciója után sem köntörfalazott ByeAlex. Szeretnénk azért lebeszélni arról mindenkit, hogy a szomszéd ajtaját rugdossa, mert hamar megérkeznek majd a kékek. Ha azonban pusztán feszültséglevezetés gyanánt szeretne valaki lábat emelgetni, akkor ajánlanánk Gáspár Laci kedvencének, vagyis Jean-Claude Van Damme-nak a helikopterrúgását, amelyben 360 fokot tesz meg a levegőben az ember.

trap, x-faktor

„Ez nem volt trap???” A „trapes” fiú is egy olyan versenyzője volt az idei felhozatalnak, aki képtelen volt elengedni a saját produkciójára adott kritikát. Annak ellenére, hogy ő ment oda. Mivel azóta is egy ország kérdezi, hogy mi az a trap, íme egy gyorstalpaló! A trap műfaj az Egyesült Államok déli területéről származik, legnagyobb térhódítása 2012-re tehető, azonban már 2003-tól fellelhető volt mint „gettóműfaj”. Stílusban a crunk áll hozzá a legközelebb.

Nyitókép: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top