Sztárok

140 milliós bírságot kell fizetnie az RTL Klubnak a Való Világ miatt

Ki kell fizetnie az RTL Klubnak azt a 143 millió forintos bírságot, amit még 2011-ben kapott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsától a Való Világ 4 rossz korhatárbesorolása és burkolt reklámok miatt.

Most már biztos, hogy ki kell fizetnie az RTL Klubnak azt a 143 millió forintos bírságot, amire még 2011-ben kötelezte a csatornát a Médiatanács, mert a Való Világ 4 egyes epizódjait és előzeteseit nem jó korhatár-besorolásba tette, illetve rossz idősávban sugározta ezek előzeteseit, illetve burkolt reklámokat is felfedeztek a műsorszámok alatt.

Reflexiós üveg mögött dolgozik egy operatőr az RTL Klub kereskedelmi televízió Való Világ című produkciója ötödik szériájának forgatásán, a valóságshow budafoki stúdiójában. Balról a műsor egyik résztvevője, Attila (Knapp Attila) látható.

Az RTL Klub annak idején fellebbezett a Médiatanács döntése ellen, majd a hétéves jogi csatározás kezdődött, ennek tett pontot a végére a Fővárosi Törvényszék október 10-én. A másodfokon eljáró bíróság megállapította, hogy a csatorna huszonegy műsorszám és azok előzeteseinek hibás korhatár-besorolása, valamint burkolt reklámozás miatt jogosan kötelezhető a bírság megfizetésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top