Sztárok

Óriási magyar teniszsiker: Babos Tímea újra világbajnok

Babos Tímea megvédte címét párosban. Francia partnerével a csehek felett arattak győzelmet a szingapúri tenisz-WTA-világbajnokság páros versenyén.

A címvédő Babos Tímea és idei partnere, a francia Kristina Mladenovic nyerte meg a hétmillió dollár (2 milliárd forint) összdíjazású szingapúri tenisz-WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban két szettben legyőzte a cseh Barbora Krejcikovát és Katerina Siniakovát.

A döntő igazolta a papírformát, azaz az első két kiemelt jutott be a végjátékba, a szervezők a cseheket rangsorolták elsőként, míg – akárcsak tavaly – Babost, illetve Mladenovicot másodikként. A soproni teniszező második, francia társa első vb-döntőjére készült, kettejük idei legnagyobb sikere az Australian Open megnyerése volt, míg a US Openen döntőt vívtak. A túloldalon az egyaránt 22 éves Krejcikova és Siniakova idén a Roland Garroson és Wimbledonban diadalmaskodott, emellett hétfő óta ők vezetik a páros WTA-világranglistát, amelynek az előző 12 hét során Babos állt az élén.

A két duó eddig egyszer találkozott egymással, idén a birminghami elődöntőben a magyar–francia kettős bizonyult jobbnak 7:5, 7:6-ra.

Babosnak 2015-ben egy győzelem és két vereség volt a mérlege a vb-csoportkörben Mladenovic oldalán, míg 2016-ban a negyeddöntőben búcsúzott a kazah Jaroszlava Svedovával. Tavaly újra egyenes kieséses rendszerben bonyolították le a páros versenyt Szingapúrban, s az első magyar vb-döntős teniszező a cseh Andrea Hlavackovával az oldalán diadalmaskodott.

Örülök, hogy megoszthatom Kikivel ezt a pillanatot, nagyon hiányozni fog Szingapúr. Remélem, jövőre is itt leszek majd” – mondta a díjátadó ünnepségen Babos Tímea, mielőtt Mladenoviccsal együtt a magasba emelte a Martina Navratilova-kupát, amelyet a névadó csehszlovák–amerikai sztártól vettek át.

A világbajnok duó a trófea mellé 500 ezer dollárt (144,5 millió forint) kapott, míg a vesztesek 260 ezerrel vigasztalódhattak.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top