Sztárok

Barátja szerint Szécsi Pál az ital miatt lett öngyilkos

Poór Péter az 1967-es Táncdalfesztiválon ismerkedett össze Szécsi Pállal, és az énekes haláláig jó barátságot is ápolt vele.

Szécsi Pál, minden idők egyik legnépszerűbb könnyűzenei előadója 1974-ben, 30 évesen követett el öngyilkosságot. Röviddel halála után az a hír járta, hogy az énekes azért dobta el magától az életet, mert nem tudta feldolgozni Domján Edit elvesztését. Szécsi Pál jó barátja, Poór Péter most, 44 évvel az énekes halála után őszintén mesélt a Borsnak arról, mi állhatott valójában Szécsi öngyilkosságának hátterében.

„Annyiból benne volt a levegőben, hogy Pali már többször kísérelt meg öngyilkosságot, nem mintha lett volna valami világfájdalma” – mondta Poór Péter, aki az 1967-es Táncdalfesztiválon ismerkedett össze az énekessel. „Rá így hatott az ital. Ha néha ivott egy kicsit, az rá úgy hatott, hogy szörnyen bánatos lett. Amikor teljesen kijózanodott, akkor azt mondta: Mi a fenét akartam? Miért akartam öngyilkos lenni?

Poór Péter hozzátette azt is, Szécsi ritkán ivott, akkor viszont nem tudta abbahagyni. „Fél évben egyszer berúgott, de akkor úgy, hogy öngyilkos akart lenni. (…) Aki ismerte, az tudta, hogy egyébként vidám, jó humorú ember volt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top