Sztárok

Kulka János elfelejtett főzni sztrókja után

Megrázó interjúban mesélt a sztrókból való felépülés és a visszamaradt betegség kezelésének nehézségeiről Kulka János.

Több mint két éve már, hogy Kulka János sztrókot kapott. A színész a gyors beavatkozásnak köszönhetőn megmenekült, de élete sosem lesz már olyan, mint azelőtt volt. Kulka óriási erőfeszítéssel újra tanult beszélni, de minden színházi szerepléstől visszavonult. Azóta csak Ujj Mészáros Károly krimijében vállalt egy kisebb szerepet.

Az ötvenkilenc éves színész a stressz számlájára írja az agyi infarktust. A rengeteg munka, éjszakai forgatások, napközben a próbák bárki számára megterhelőek. Kulka mégis úgy érzi, gyorsan elrepült ez a két év, és elárulta a módszert is, amivel a mai napig gyógyulásáért küzd.

„Egyfolytában gondolkodom, és az segít a legtöbbet. Ennek köszönhetően lassan jön vissza magától a beszéd, ösztönből. Természetesen a logopédus munkája is nagyon kellett eleinte. Most már csak heti egy órát találkozunk. Afáziának hívják a betegségemet. Ezt úgy képzelje el, hogy a fejemben »nagyon okos« vagyok, de nehezen jön ki, ami ott bent van. A forgatás idején, körülbelül egy éve, ha több ember volt körülöttem, főleg kollégák, ez még nagyon zavart, stresszt okozott, de már alig” – mondta a Blikknek a színész.

Kulka János Ujj Mészáros Károly krimijében (Fotó: MTI/Kallos Bea)

Kulka úgy érzi, korábban gőgös, kivagyi ember volt, de mára megnyugodott. Ugyanakkor idegenként látja saját magát: „Kulka János? Az ki?” – kérdezi napról napra.

Ennek ellenére a filmforgatásokat nagyon élvezte, még a fizikailag nehéz jelenetek is könnyedén mentek, árulta el. Kulka szabadidejében kutyát sétáltat, vagy vezet, ez a két tevékenység kapcsolja ki a leginkább. De legnagyobb bánatára főzni teljesen elfelejtett sztrókját követően.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top