Sztárok

Öngyilkos lett Verne Troyer, az Austin Powers-filmek Kicsi Énje

Öngyilkosságnak minősítette az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat az áprilisban alkoholmérgezésben elhunyt amerikai színész, kaszkadőr és humorista, Verne Troyer halálát.

A szerdán közzétett halottkémi jelentés szerint a törpenövésű, 81 centiméter magas színész vérében „potenciálisan halálos” volt az alkoholszint, és amikor április 3-án kórházba került, Verne Troyer többször is kijelentette, hogy meg akar halni.

A leginkább az Austin Powers-kémfilmparódiákból a Kicsi Én nevű figuraként ismert színész 49 évesen, április 21-én hunyt el egy Los Angeles-i kórházban, miután több szervének működése leállt. A jelentés „alkoholmérgezés következményének” nevezte a halál okát. „Az elhunyt történetét és a jelenleg ismert körülményeket figyelembe véve a halál módja öngyilkosság” – írta jelentésében a halottkém.

Verne Troyer 2016-ban (fotó: Mark Davis/Getty Images for Sugar Ray Leonard Foundation /AFP)

A jelentés szerint Troyer kihívta a mentőket, de már a telefonban többször kijelentette, hogy meg akar halni, és a kórház sürgősségi osztályára érkezve is megerősítette ezt. Ismerősei szerint a férfi depresszióval küzdött, és öngyilkossági gondolatai voltak, már egy évvel korábban is hasonló állapotban került kórházba. 

Tavalyi kórházi kezelése alkalmával elismerte alkoholfüggőségét. „Bár nem mindig könnyű küzdelem, kész vagyok folytatni a harcot nap mint nap” – mondta akkor egy interjúban. Amikor 25 kilogrammosan beszállították a kórházba, Troyer véralkoholszintje 3 ezrelék volt, ami egyes felnőtteknél már halált okozhat.

Verne Troyer az Austin Powers: Aranyszerszám című filmben (forrás: Warner Home Video)

Verne Troyer az achondroplasia autosomalis nevű genetikai rendellenesség, a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája következtében rekedt meg a növekedésben. Több mint két évtizedes színészi pályafutása során számos filmben, televíziós sorozatban és show-műsorban szerepelt. Játszott a Hull a pelyhesben és Harry Potter-filmekben is, ahol Ampókot, a varázslók bankját őrző koboldok egyikét alakította. (MTI)

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top