Sztárok

Magyar sztárok úsztak Eric, az angolna ellen

Eric, az Angolna ellen mérte össze úszótudományát több magyar sztársportoló a Duna Arénában, az úszóvilágkupa-sorozat budapesti állomásán.

Ismét láthatta úszni a magyar közönség a sydney-i olimpia egyik legnagyobb sztárját, Ericet, az Angolnát. Az idén 40 éves, egyenlítői-guineai Eric Moussambani a maguk sportágában eredményes magyar sportolókkal együtt ugrott a medencébe a Duna Arénában az úszóvilágkupa-sorozat budapesti állomásán.

Eric, az Angolna a 2000-es sydney-i olimpián

Vetélytársai az idei téli olimpián a váltóval aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, a tavalyi Év sportolója, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István és végül, de nem utolsósorban a magyar futball egyik legelnyűhetetlenebb csatára, a válogatottban 42 mérkőzésen 11 gólos Torghelle Sándor voltak.

A magyar sportolók komolyan vették az „Angolna-futamot”, ahogy azt Liu Shaolin Sándor elnevezte, így többen a napi edzéseiken felül eljártak úszóedzésekre is.

Eric Moussambani – Forrás: MTVA

A magyar sportolók a saját sportáguknak megfelelő szerelésben léptek be az arénába, majd a bemutatkozás után vetkőztek le az úszáshoz. A rajtot senki sem rontotta el, de a fordulókkal már adódtak gondok. A rajtot legjobban Bajt Balázs kapta el, és előnyét végig meg tudta őrizni. A második helyen Torghelle Sándor ért célba, a dobogó harmadik helyére pedig Liu Shaolin Sándor ért fel. Eric, az Angolna nem utolsóként zárta a futamot, hanem az ötödik helyen.

Baji Balázs nyerte az Angolna-futamot, Torghelle a második lett – forrás: MTVA

Moussambani a 2000-es nyári játékokon szabad kártyával indulhatott el 100 méter gyorson, és emlékezetes, egyúttal emberfeletti küzdelem végén, közel kétperces idővel teljesítette a két hosszt. Moussambani – aki a 200 gyors győztes idejénél is hét másodperccel lassabban ért végig a távon – igazi hőssé vált, az úszásáról készült felvételeket több száz millióan nézték meg, s hatalmas népszerűségre tett szert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top