Sztárok

Megérkezett Magyarországra Eric, az angolna – fotó

A Duna Arénában fényképezkedett, csütörtökön úszni is láthatjuk.

Magyarországra érkezett a FINA Úszó Világkupájának negyedik, budapesti fordulójára Eric Moussambani, ismertebb nevén Eric, az angolna. Az egyenlítői-guineai sportoló már a Duna Arénában is körülnézett: a Magyar Úszó Szövetség egy fényképet is posztolt vele a helyszínről.

Magyar Úszó Szövetség Facebook

Moussambani, aki időközben Egyenlítői-Guinea úszókapitánya és az úszósport jószolgálati nagykövete lett, olyan sportolók ellen áll majd ki csütörtökön a versenyprogramon kívül, akik nem az úszást űzik versenyszerűen (Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolyázó, Berki Krisztián tornász, Baji Balázs gátfutó, Horváth Laura crossfitversenyző, Somfai Péter párbajtőröző, Veréb István birkózó és Torghelle Sándor futballista lesz az ellenfele), utána pedig olyan felnőttekkel, akik nemrég tanultak meg úszni.

Ahogyan az közismert, Moussambani a sydney-i olimpián vált világhírűvé, amikor 1:52.72 alatt tette meg a 100 méteres távot. Később kiderült, hogy a férfi ekkor látott életében először 50 méteres medencét, egy malabói tóban gyakorolt, és az olimpia előtt mindössze 8 hónappal kezdett el úszni. Az idejét azóta állítólag 57 másodpercre javította.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top